Gavran se ne vraća u Gabelu

Ispunio ciljeve i digao sidro

Gavran se ne vraća u Gabelu

A. Beganović

Mladi fudbalski stručnjak koji je uspio u nemogućoj misiji, odnosno koji je uspio ostaviti GOŠK u društvu najboljih, Boris Gavran, od naredne sezone neće sjediti na klupi ovog kluba.

Naime, SportSport.ba je saznao da Gavran neće više biti trener ovog kluba, a tačnost ovih informacija potražili smo i kod sada već bivšeg trenera premijerligaša iz Gabele.

"Dobre informacije imate. Neću ostati u GOŠK-u. Pravo da vam kažem nisam ni išao u Gabelu na razgovore jer ne želim ulaziti u novu priču dok se stara ne okonča. Tu mislim na finansije, klub mi je ostao dužan, nekoliko igrača je već otišlo tako da sebe ne vidim u tom projektu", istakao je Gavran.

Mladi stručnjak preuzeo je GOŠK početkom proljetnog dijela prošle sezone, zasukao je rukave i uspio je ostvariti nemoguće, odnosno ostavio je GOŠK u društvu najboljih.

"Došao sam u GOŠK kada je malo ko to htio. U proljetnom dijelu smo osvojili 18 bodova, što je rezultat za svaku pohvalu, ostali smo u društvu najboljih, afirmisali nekoliko igrača i mislim da sam svoj posao odradio na najbolji mogući način", ističe Gavran i dodaje:

"Vidjet ću šta i kako dalje, prioritet mi je inostranstvo, no već imam jednu ponudu iz Bosne i Hercegovine, ali ne želim žuriti. Spreman sam raditi, no ambicije kluba i moje ambicije se moraju poklopiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.