Gračanlije se žale na suđenje

Kome smeta Bratstvo, pitaju se u klubu iz Gračanice

Gračanlije se žale na suđenje

O. Lekić

U utorak je u prostorijama nogometnog kluba Bratstvo održana press konferencija pred kup utakmicu sa sarajevskim Olimpicom. Ipak najmanje govora bilo je o toj utakmici jer je glavna tema kako među novinarima tako i među službenim licima bila utakmica protiv Gradine u Srebreniku. 

Na press konferenciji su govorili prvi čovjek kluba Nusret Helić, glavni i pomoćni treneri , Fuad Grbešić i Amir Zejnilagić te igrači Mirza Hamzabegović i Rijad Pljevljak. Svi oni složili su se u jednom , Bratstvo je u Srebreniku pokradeno. 

Kriminalno suđenje sudijske četvorke iz Cazina na čelu sa glavnim arbitrom Mirzom Kazlagićem. Prema riječima prisutnih glavni sudac je domaćinu dopustio oštru igru dok su za najmanje startove igrači Bratstva dobijali kartone. Također četiri ili pet gol šansi je prekinuto zbog navodnih ofsajd pozicija. Da stvar bude gora ekipi iz Gračanice su poništena dva regularna gola.

Iz gračaničkog tabora su izjavili da se nadaju da će nadležni organi pregledati spornu utakmicu te suspendovati sudijsku četvorku iz Cazina. Također prvi čovjek kluba je rekao kako se nada da je ova utakmica incident i da se nada da se ovako kriminalno suđenje više neće ponavljati na utakmicama Bratstva. Na kraju se postavlja pitanje kome smeta mali klub iz Gračanice koji želi da u narednoj sezoni zaigra Premijer Ligu Bosne i Hercegovine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.