Predsjednik FK Željezničar

Gredić: Osimova poslovica sve ovo najbolje opisuje

Delegati Skupštine FK Željezničara su svojim glasovi odlučili da najtrofejniji bh. fudbalski kolektiv od danas ima novi Statut. Novim Statutom klub iz Zvorničke 27 otvara vrata da potencijalne investitore koji su zainteresovani da ulože u "plavu mašineriju".

Bez obzira ko bude novi investitori ili više njih udio Željezničara će biti 51%.

"Znaju se naše vrijednosti. Ovo je klub koji postoji već 94 godine, sa svojom poslovnom, sa svojom životnom filozofijom. To je u svojoj gotovo legendarnoj izjavi najbolje opisao gospodin Ivica Osim, a nju znaju gotovo svi navijači Želje. Naš poslovni model i naša budućnost će se razlikovati od svih drugih klubova, kako na teritoriji Bosne i Hercegovine, tako i na teritoriji bivše Jugoslavije. Nadam se da ćemo mi naći svoj dobar put i da će se to što prije u javnosti obznaniti", rekao je predsjednik FK Željezničar, Almir Gredić, te dodao:

"Što se tiče investitora mi ćemo se truditi da ne bude jedan, nego da ih bude više, jer što je više poslovnih i kvalitetnih ljudi uključeno u projekat, taj projekat će duže živjeti i biće kvalitetniji".

Budući model poslovanja biće podijeljen u dva segmenta, tačnije u dvije firme.

"Kao što ste vidjeli u prezentaciji mi ćemo faktički osnovati dvije firme. Jedna od njih će se baviti 'real estateom', to je dio koji će se ticati infrastrukture, i drugi dio koji će se baviti omladinskim pogonom i strukom. Ove dvije stvari ne idu jedna bez druge, a jedno s drugim nije kompatabilno. Neki žele ulagati u nekretnine, dok drugi žele ulagati u igrački portofolio, a mi ćemo im jednostavno omogućiti uz najbolje prijedloge i sugestije zašto to trebaju raditi, i ja se nadam da smo na ispravnom putu. Ja se nadam da će za dobrobit Željezničara i naših navijača ovaj projekat vrlo brzo zaživjeti", rekao je prvi čovjek kluba s Grbavice.

U slučaju da se pojave domaći i strani investitori sa željom da identičan kapital ulože u FK Željezničar, predsjednik Plavih priznaje da će domaće kompanije imati prednost.

"Što se tiče domaćeg ili stranog, kapital je uvijek kapital, ali što se toga tiče uvijek će prednost imati domaći investitori, a pogotovo navijači FK Željezničar, naravno ukoliko sve bude pod istim okolnostima i uslovima", istakao je Gredić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi model poslovanja trebao bi zaživjeti krajem godine.

"Mi smo tek noćas dobili jasne instrukcije i smjernice da možemo ići u tom smjeru. Ono što su prvi koraci koje mi trebamo poduzeti odnose se na osnivanje dvije već pomenute firme. Nakon toga slijedi razgovor s potencijalnim investitorima i na kraju taj finalni dio. Mi se nadamo da ćemo do kraja ove godine imati obrise i konture modela poslovanja o kojemu smo pričali. Svakako ćemo morati definitivno znati s kojim ljudima i kojim potencijalnim investitorima želimo graditi budućnost, jer je FK Željezničar radnički klub od dana svog osnivanja i on je vjeran svojim navijačima. Naravno uz naš slogan 'Mi smo Željini, Željo je naš' i ja se nadam da ćemo do kraja ove poslovne godine imati obrise i konture onoga što smo večeras ovdje dogovarali", rekao je predsjednik FK Željezničar, Almir Gredić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.