Haskić pogodio za pobjedu Sarajeva nad Splitom

Bordo tim bolji od Splita

Haskić pogodio za pobjedu Sarajeva nad Splitom

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su večeras na Koševu u prijateljskom susretu ekipu Splita sa 1:0, golom Nermina Haskića iz 58. minute susreta.

Sarajevo je nešto bolje otvorilo susret i već u drugoj minuti imaju dobru priliku. Čomor je odlično prošao po desnoj strani,centirao je na drugu stativu, a Haskić iz prve šutira. Lopta pogađa samo vanjski dio mreže gola Splita.

Četiri minuta kasnije ponovo je Haskić u dobroj šansi. Ukrao je loptu stoperu Splita, ali je pokušao gostujućeg golmana savladati udarcem sa desetak metara, no neprecizno je šutira, t je lopta otišla preko gola.

U 23. minuti Split ima dobru priliku, ali napadač gostiju se ne snalazi najbolje pred golom Adilovića, te propada dobra prilika za goste. Veoma lošu utakmicu je u 33. minuti mogao prekimuti Split, no ponovo je udarac jednog od igrača gostiju odbrana Sarajeva izblokirala u posljednjem trenutku.


Sarajevo je uzvratilo dobrim udarcem Čomora sa 25 metara u 38. minuti, no lopta odlazi pored stative, da bi potom Split imao dvije velike prilike. Prvo je u 40. minuti nakon kornera s lijeve strane dobar šut glavom imao bivši bh. reprezentativac Velimir Vidić, no šutirao je neprecizno, a potom u 43. minuti Vitajić propušta stopostotnu priliku da donese prednost svom timu. Izašao je sam pred Adilovića, no golman Sarajeva fantastično brani i spašava svoj tim.

Na poluvremenu golova nije bilo, a u nastavku Sarajevo igra mnogo bolje, te su ubrzo stigli i do vodstva.

Igrala se 58. minuta kada sjajno ubacivanje Karamatića koristi Nermin Haskić koji glavom sa pet-šest metara pogađa za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Imao je Haskić potom još jednu dobru priliku u 68. minuti kada se odlično oslobodio svog čuvara, no njegov udarac sa vrha šesnaesterca brani golman Splita, d abi nakon kornera u istoj minuti glavom šutirao Diatta, no ponovo golma gostiju na mjestu.

U 82. minuti Diatta je imao još jednu dobru priliku. Belošević je sjajno centrirao, a tamnoputi napadač tima s Koševa iz teške pozicije dobro šutira, no golma Splita brani.

Naredna akcija je mogla Splitu donijeti izjednačenje. Prvo je jedan od igrača gostiju pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčava jedan od napadača Splita koji sa samo pet metara ne pogađa prazan gol, te ostaje 1:0.

Ipak, do kraja utakmice promjene rezultat nije bilo, te je Sarajevo slavilo pobjedu od 1:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.