Ibrić: Ovo je prava Gradina

Ubjedljiva pobjeda Gradine

Ibrić: Ovo je prava Gradina

B. Mujezinović

Gradina je danas na svom terenu ubilježila tri vrijedna boda protiv nezgodne ekipe GOŠK-a. Plavi su goste ispratili sa tri gola u mreži, a strijelci su bili Turbić (2) i Likić.

Prvih pola sata utakmice domaći su nešto bolje stojali na terenu, ali nisu stvarali izgledne prilike. Sve je izgledalo kao da će prvo poluvrijeme završiti bez golova, ali Turbić je u 40. minuti odličnim prizemnim i preciznim udarcem doveo Srebreničane u vodstvo. Početkom drugog dijela, gosti su pokušavali nametnuti svoj tempo igre i ozbiljnije zaprijetiti, ali u tome nisu previše uspijevali. 

Za domaće su u nastavku dobre šanse imali Muminović i Šehrić, ali njihove udarce glavom je bez većih problema odbranio golman GOŠK-a. U 70. minuti trener Gradine, Grbešić, je u igru ubacio Ibrića što se ispostavilo kao dobar potez, jer je upravo on bio jedan od najzaslužniji za povećanje prednosti. 

U 80. minuti Škahić odlično iznosi loptu iz svog kaznenog prostora, te dribla većinu igrača GOŠK-a i loptu prosljeđuje do Ibrića, kojeg gostujući igrač ruši u kaznenom prostoru a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator penala bio je Adnan Likić. Samo par minuta nakon toga, uporni Ibrić uzima loptu ispred stopera gostiju, prolazi u kazneni prostor i sjajno upošljava Turbića, koji bez većih problema postiže pogodak za konačnih 3-0.

''Danas smo zasluženo slavili i potvrdili bod iz Gračanice iz prethodnog kola. Smatram da naša ekipa može i zaslužuje puno više nego što to trenutno tabela govori. Naš igrački kadar je veoma mlad i sastavljen pretežno od domaćih igrača, a sljedeće sezone uz par pojačanja možemo se boriti za vrh tabele. Ove dvije utakmice iza nas će nam svakako podići moral i u ostatak prvenstva ulazimo puni samopouzdanja. Danas smo pokazali kako izgleda prava Gradina i da u nastavku svima možemo pokvariti planove'', izjavio je za naš portal igrač Gradine, Haris Ibrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.