Jagodić: Ovo je finale prije finala

Borac u Kupu BiH dočekuje Željezničar

Jagodić: Ovo je finale prije finala

D. Banović

U taboru Borca sa velikim optimizmom dočekuju prvu utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv aktuelnog prvaka Željezničara.

Razloga za dobru atmosferu ima mnogo, a svakako najveći su dobre igre u Premijer ligi, ali i povratak u ekipu oporavljenih Ljubiše Vukelje i Milana Muminovića.

Vukelja je u prošlosezonskom finalu u Banjaluci bio strijelac za Borac, a od njega se očekuju golovi i ovaj put. Takođe i Muminović se oporavio i on je u potpunosti spreman, pa je Jagodić na slatkim mukama jer za sredinu terena ima širok izbor kvalitetnih igrača.

Sakan, Raspudić, Stančeski, Maletić, Vukelja, Muminović, Srećo su sigurno prekaljeni igrači sa velikim iskustvom. Nastup Mikića je neizvjestan, jer je u Banovićima dobio hjedan udarac, pa je u Banjuci morao na šivanje. Strateg Borca krije karte uoči meča i kaže da još ne zna koji će tim početi utakmicu protiv Željezničara.

"Neću znati sastav prije posljednjeg dogovora uoči same utakmice. Biće ovo finale prije finala i nadam se pravi fudbalski spektakl. Vjerujem u moje momke i očekujem pobjedu. Jedno je sigurno, a to je da se do posljednjeg minuta revanša na Grbavici neće znači ime kluba koji će igrati u četvrtfinalu", rekao je Jagodić.

U timu Borca sigurno neće biti Damjanovića i Maksimovića koji se još nisu oporavili od povreda.

Utakmica između Borca i Željezničara igra se u srijedu u 17 sati u Banjaluci uz direktan televizijski prenos.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.