Jagodić: Vjerujem da je pravi trenutak za pobjedu

Trener Čelika uoči Zrinjskog

Jagodić: Vjerujem da je pravi trenutak za pobjedu

Dino Kurbegović

Nakon reprezentativne pauze i sveopšteg ludila koji je zahvatilo našu zemlju nakon plasmana naše reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nastavlja se BH Telecom Premijer liga BiH u nogometu.

Derbi kola i utakmica koja će donijeti sigurno dosta dobrog nogometa je ona na Bilinom polju između Čelika i mostarskog Zrinjskog. Domaćini nakon brojnih remija ove sezone žele pobijediti pred domaćim navijačima i tako krenuti prema vrhu tabele, dok gosti žele sa eventualno jednim ili tri boda iz Zenice ostati u utrci za prvo mjesto zajedno sa Borcem.

Trener Zeničana Vlado Jagodić nakon mnogo kikseva u ovoj sezoni nada se da je lošim rezultatima došao kraj, te da će utakmica protiv Zrinjskog biti prekretnica za bolje dane Čelika u ovoj sezoni.

"Vjerujem da će se euforija nakon velikog uspjeha naše reprezentacije na neki način prenijeti i na Premijer ligu, te očekujem dosta dobrih utakmica, a posebno na Bilinom polju. Mi smo u pauzi pokušali otkloniti nedostatke, spremiti se za veoma važnu utakmicu protiv Zrinjskog koja može biti prekretnica za našu ekipu. Prošle sezone također smo imali lošije rezultate i nakon utakmice i pobjede nad Zrinjskim u Zenici krenuli smo sa sjajnom igrom i rezultatima do kraja sezone. Nadam se da će se sličan scenarij ponoviti u subotu, ali naravno da neće biti nimalo lako", ističe trener Zeničana.

Zrinjski ove sezone igra sjajno i konkurenti su za visok plasman ove sezone.

"Upoznat sam sa situacijom i ono što sam saznao da im je sjajna atmosfera u i oko kluba što se odražava na ekipu koja ove sezone igra sjajno i zaslužuje sve pohvale kao i njihov trener Branko Karačić jedan sjajni poznavatelj nogometa i stručnjak koji iza sebe ima odlične rezultate. Mostarci su sjajno posloženi, dobro su se pojačali i igraju odlično kući i na strani, tako da moramo biti maksimalno oprezni i spremni. Respektujemo Zrinjski kao i svaku ekipu i poželit ćemo im dobrodošlicu u Zenicu, ali vjerujem da je došao pravi trenutak za pobjedu koja bi nam puno značila i vjerujem bila prekretnica za bolje rezultate i igru u nastavku sezone", nada se Jagodić.

Čelik će kao i Zrinjski nastupiti kompletan prvi puta ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Po prvi puta ove sezone vjerujem da ću imati sve igrače na raspolaganju. Emir Jusić ima malu povredu, ali vjerujem da će biti spreman za subotu, dok je Bureković već duže ozlijeđen i on će se vratiti tek u drugom dijelu sezone. Igrači su spremni i motivirani da odigraju jednu dobru utakmicu i nadam se da ćemo uz podršku navijača osvojiti tri boda. Znam da smo mnogo puta ove sezone razočarali naše vjerne navijače koji nam još vjeruju i imaju nade u ovaj tim, ali mi definitivno moramo prestati koristiti njihovu dobrotu i na terenu opravdati njihovo povjerenje. Zajedničkim snagama nadam se pobjedi i boljim vremenima za Čelik i naše navijače", završio je Jagodić.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović (Nurković), Mišić, Jakupović, Jusić (Gojković), Lakičević, Horić, Barać, Dedić, Stajić, Mešanović i Kajkut.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.