Bivši šef stručnog štaba FK Sarajevo za SportSport.ba

Jarni: Uslovi nisu sve, nogomet nije tvornica

Upravni odbor FK Sarajevo sinoć je dužnosti razriješio šefa stručnog štaba Roberta Jarnija nakon niza loših rezultata i očajne igre bordo tima u Prijedoru. 

Sada već bivši trener Sarajeva istakao je kako ga je informacija da više nije šef stručnog štaba iznenadila, te da je utakmica 21. kola protiv Olimpica na stadionu Asim Ferhatović Hase bila presudna. 

"Definitivno me iznenadila odluka UO. Ja znam da su razočarani, posebno ovim utakmicama vani, jer kući smo igrali zaista fantastično. Mislim da je presudna bila utakmica protiv Olimpica, kada smo imali bezbroj šansi i nismo ih iskoristili. Da smo dobili tu utakmicu vjerujem da bi sa psihološke strane sve bilo uredu," rekao je Jarni i nastavio: 

"Osim toga mogu reći da smo odigrali fantastične utakmice u Kupu. Koliko znam Sarajevo od 2007. godine nije igralo u polufinalu. Sada imamo jednu odličnu priliku da osvojimo taj trofej. Nažalost situacija je takva kakva jeste i idemo dalje," rekao je Jarni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hrvatski stručnjak smatra kako uslovi nisu sve, te da je za bolji rezultat i bolja izdanja potrebno više vremena. 

"Ne bih se složio sa vama, gledajte uslovi nisu sve i nogomet nije tvornica. Lopta je okrugla. Da bi osvojili prvenstvo trebate jako puno čekati. Ekipa treba rasti zajedno. Ovo je nova ekipa, došlo je šest, sedam novih igrača. Bili su zajedno dva mjeseca i čak su se super i uklopili. Imali smo problem samo na strani. Utakmice koje smo igrali kući, igrali smo odlično, stvarali smo veliki broj šansi, međutim vani je bilo drugačije. Zbog čega je to tako zaista ne znam. Ne bih volio ulaziti dalje u neke špekulacije. Želim Sarajevu i momcima poželjeti sve najbolje i da osvoje Kup," rekao je Jarni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.