Nakon utakmice sa Novim Pazarom

Ješić: Obećavam da ćemo igrati bolje

Sarajevo je danas igralo prijateljski susret protiv Novog Pazara. Susret je prekinut u 55. minuti zbog kiše pri rezultatu 1:0 za bordo tim.

Trener Sarajeva Miodrag Ješić nije želio da se susret odigra:

"Imali smo nesreću da danas bude loše vrijeme. Jučer je bio lijep dan i vidjeli smo po prognozama da se danas očekuje kiše. Ja nisam želio da se utakmica odigra i prepustio sam odluku gostujućem treneru, pošto su prešli dug put. On je odlučio da se igra i zbog toga smo i odigrali susret. Nažalost, bio sam u pravu i imali smo povredu Delača, ali nadam se da nije ništa ozbiljno", rekao je Ješić

Ipak, istiće da je zadovoljan uslovima na priprema:

 "Ono što smo do danas planirali odradili smo. Imali smo dobre uslove za rad. Domaćin nam je ispunio sve želje. Vrijeme je bilo dobro do danas. Ova utakmica je trebala da završi taj ciklus, no uslovi nisu bili fudbalski", istekao je trener Sarajeva.

Naredni protivnik aktuelnog prvaka naše države je Velež, a Ješić nije želio previše govoriti o tome:

"Svakog protivnika poštujemo i nećemo nikog podcijeniti, a ni precijeniti. Meni je najvažnije kako igra Sarajevo i nadam se da će svakom utakmicom biti sve bolji i bolji. Ja izbjegavam da pričam o kvalitetnu svoje i protivničke ekipe. Ne plašim se da nešto kažem, ali mislim da nije sve za javnost. Ima nešto što ostaje između nas i što je samo za svlačionicu".

Što se tiče ambcija u trenutačnoj sezoni ističe da su to trofeji, te je obećao mnogo bolje Sarajevo u nastavku:

"Ambicije se znaju. I kad sam dolazio u Sarajevo znao sam da je cilj osvajanje trofeja. Imamo snage i kvaliteta, ali imamo i problema. Ovu pauzu smo iskoristili kako bi vratili neke igrače. Očekujemo da se još par igrača priključi trenažnom procesom. Mislim da imamo kvalitet i ove polusezone cilj je da igramo što je bolje moguće i da osvojimo što više bodova. A nakon pauze igrat ćemo mnogo bolje. To obećavam svim navijačima Sarajeva i svim ljubiteljima fudbala", zaključio je Ješić, te rekao par riječi o Novom Pazaru:

"Novi Pazar je danas bio dosta dobar, imaju kvaliteta. Prošlih sezona borili su se za izlazak u Evropu, a sad su neki igrači otišli, a neki mlađi treba da zamjene te što su očistili. Mislim da je kolega napravio dobar tim", riječi su glavni čovjeka u štabu bordo tima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.