Trener Mladosti:

Jevrić: Na korak smo do ostvarenja sna

  Jevrić:    Trener Mladosti iz Velike Obarske bio je zadovoljan igrom svojih fudbalera uprkos porazu od 2:1 na gostovanju kod aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

"Čestitam domaćinu na pobjedi, kojem bi se ujedno želio zahvaliti na fer i korektnoj igri, te im od srca želim da u nastavku sezone ostvare svoje ciljeve. Moram čestitati i mojim igračima jer su pokazali da naši rezultati ovog proljeća nisu slučajni. Znali smo da je protivnik kvalitetan, veoma dobro vođen i da neće biti lako", rekao je trener Mladosti, Dušan Jevrić.

"Odlučili smo se da odigramo sa dva klasična špica da tako onemogućimo protok lopte. Znali smo da Kerla i Zeljković dobro funkcionišu, te da od njih kreću dobro organizovani napadi. Plod naše dobre igre jeste i taj gol, ipak u finišu smo primili taj gol 3-4 minuta prije kraja. Do izražaja je došlo iskustvo fudbalera Željezničara", istakao je strateg tima iz Semberije, te dodao:

"Moram zaista pohvaliti odličnu publiku na stadionu Grbavica koja zna cijeniti dobar fudbal, te nagraditi i domaće, ali i gostujuće fudbalere. Ovdje sam uvijek volio gostovati. Pored publike, i sudija Paradžik je sjajnim suđenjem upotpunio ovu fudbalsku predstavu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U preostala tri kola glavni zadatak za novajliju u BH Telecom Premijer ligi jeste osigurati opstanak.

"Do kraja moramo odigrati na nivou kako smo igrali dana kako bi ispunili svoj cilj, a to opstanak u ligi. To je jedini cilj za mali klub, malog budžeta, kakav smo mi. Ipak, za sve ljude u klubu i navijače je ovo veliki cilj. Iako ga još nismo ostvarili, ali smo na korak od ostvarenja našeg sna. Do kraja idemo bez opuštanja, samo kad teoretski osiguramo opstanak, tek tada ćemo slaviti", kazao je Jevrić na kraju.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije