Sarajevo sutra protiv Rudara

Jović: Snosim posljedice ako ne osvojimo titulu

Edmir Škorić

U subotu će na stadionu Asim Ferhtović - Hase snage u sklopu 17. kola BHT Premijer lige odmjeriti Sarajevo i Rudar iz Prijedora.

Nakon poraza u Zenici, nogometaši Sarajeva "moraju" pobijediti Rudar, a u taboru bordo momčadi uvjereni su da će doći do tri boda. 

 

"Koristim ovu priliku i najavu 17. kola Premijer lige da ozvaničimo saradnju FK Sarajevo i Pliva doo., koja je odlučila da podrži klub u narednih godinu dana. Prije svega bih se zahvalio Adnanu Duranu, direktoru kompanije i Draganu Joviću, koji je pomogao da dođe do pregovora. Sigurno je ovo potez vrijedan pažnje", kazao je direktor Sarajeva Dino Selimović na otvaranju press konferencije.

 

"Govorit ću o objektivnim razlozima zbog čega je došlo do ovoga. Bio sam u kontaktu s gospodinom Jovićem. Naša kompanija se godinama nalazi na ovom tržištu. Pliva je pomagala reprezentativne sportove, ali i kulturne i ostale događaje. Zašto želimo da budemo na strani Sarajeva? Vidimo da će to biti jedna dobra priča, koja će trajati dug niz godina i koja će iza sebe ostaviti traga u smislu kvaliteta FK Sarajevo i da će od toga imati koristi šira zajednica. Svake godine pomažemo neki klub,a za Sarajevo smo se odlučili zbog njihovih rezultata, prvenstveno na evropskoj sceni. Nadamo se da će ti rezultati biti i u budućnosti još bolji i stoga smo se opredijelili", rekao je Duran ispred Plive.

 

"Ne bismo govorili o iznosu jer je to neka poslovna tajna, ali mi smo zadovoljni tim iznosom", dodao je direktor Sarajeva.

 

Jović očekuje pobjedu

 

"Mislim da smo poslije ovog poraza u Zenici, od jednog šoka i načina na koji smo izgubili utakmicu, uspjeli se vratiti i da spremni dočekujemo Rudar. Što se igrača tiče, osjećam da oni jedva čekaju tu utakmicu i da ćemo se svi skupa iskupiti za poraz u Zenici. Respektiram maksimalno ekipu Rudara, koja je pokazala da zna igrati na strani, ali mi nemamo više dilema ako želimo da sustignemo Želju. Svi su igrači u konkurencji, Haurdić je stekao pravo nastupa, vraća se Dupovac, pa smo dodatno očajani i s puno optimizma čekamo sutrašnju utakmicu", izjavio je trener Dragan Jović.

 

"Kao što je šef rekao, u ime svih igrača mogu da kažem da s nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Bilo nam je teško zbog poraza u Čeliku, ali kada smo vidjeli analizu utakmice, onda smo shvatiti da smo bili bolji i da nismo imali sreće. Želimo protiv Rudara krenuti pobjednički niz", istakao je napadač Emir Hadžić.

 

"Emotivno sam doživio tu utakmicu u Zenici, jer smo izuzev otvaranja utakmice izgledali dobro. Kako smo najavili, tako smo i igrali. Imao sam dilemu kako će izgledati ovaj novi tim i moram reći da sam zadovoljan kako su ti momci igrali. Svi smo bili u šoku poslije te utakmice. Nakon svih analiza, zašto ništa nismo mijenjali kod 2:1? Igrali smo dobro, pa nismo imali potrebe, ali iz grešaka smo primili dva gola", ističe Jović, te dodaje.

 

"Imali smo dogovor da stvari iz Uprave ne izlaze u eter... Neki mi zamjere što sam preambiocazan u svojim izjavama, ali ne mogu biti drugačiji. S Travnikom sam izašao u Evropu, ali zbog administrativnih problema nismo mogli igrati. Naravno da ću u svakoj narednoj utakmici ići na pobjedu i nije nerealno da idemo po 12 bodova u naredne četiri utakmice. Ako hoćete precizno, imperativ je 10 bodova, ali prije svega želimo zadržati priključak za Željezničarom."

 

"Nemam šta zamjeriti igračima po pristupu u Zenici, izgarali su 90 minuta i toliko su željeli pobjedu. Odgovaran sam i kompetentan. Sarajevo evaulira u jednom pravom smjeru i ljudi koji vode ovaj klub žele najbolje - da se riješe dugovi i da se riješe problemi oko licenciranja. Klub mi je omogućio stvarno optimalne uslove za rad.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cijena ulaznica za sjevernu tribinu iznosi 5 KM, za južnu 7, a za zapadnu 8 KM. Povodom 8. marta "Dana žena", iz Sarajeva su obezbijedili besplatan ulaz za dame. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.