Jusić: Dobro radimo, nadam se uspješnom proljeću

Kapiten Čelika za Sportsport.ba

Jusić: Dobro radimo, nadam se uspješnom proljeću

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su otputovali za Rovinj, gdje će ostati 10 dana, te odigrati četiri prijateljske utakmice. 

Prva utakmica na redu je u subotu, a protivnik Zeničanima će biti član slovenske Druge lige, ekipa Šentjura. Kapitensku traku Čelika na proljeće će nositi Emir Jusić, koji je tako preuzeo traku od Kenana Horića, koji je otišao u Domžale.

Ovaj 27-godišnji Zeničanin predvodit će crno-crvene na proljeće, a za naš portal je govorio o pripremama kluba, odlascima i dolascima igrača, te očekivanjima od nastavka sezone.

"U Rovinju stvarno imamo sve uslove za treniranje i pripremanje pred nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo u pripremnim utakmicama otkloniti određene greške, te se uigrati, iako je kostur ekipe ostao, tako da se svi poznajemo jer neko vrijeme smo već na okupu. Imamo i mali problema s nekim igračima koji su povrijeđeni poput Burekovića, Lakičevića i Mišića, ali se nadam da će do početka prvenstva svi biti zdravi i spremni,"nada se pouzdani defanzivac Čelika.

Čelik su napustili Kajkut, Horić, Stajić i Nurković, a došli su Bašić i Salčinović.

"Svima nam je žao što su pojedini igrači napustili klub jer su bili izuzetno kvalitetni i puno su značili za naš tim, ali takav je život nogometaša svima je prioritet da odu u inostranstvo i riješe eventualno egzistenciju. S dovođenjem Bašića i Salčinovića mislim da smo dobili kvalitet, a tu posebno mislim na Salčinovića, kojeg poznajem još od omladinskih kategorija, on je jedno od najvećih pojačanja kluba posljednjih godina i uvjeren sam da će svoj kvalitet u dresu Čelika pokazati na proljeće," siguran je Jusić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će na proljeće igrati na dva fronta.

"U prvenstvu se nalazimo u zlatnoj sredini i pokušat ćemo poboljšati još plasman i završiti sezonu u gornjem dijelu tabele. Kada je u pitanju takmičenje u Kupu, mislim da se možemo u dvije utakmice nositi sa svim klubovima koji su ostali u ovom takmičenju. Dobro radimo na pripremama i iskreno se nadam uspješnom proljeću, a to bi bilo pozicija u gornjem dijelu tabele, te odlazak do samog kraja u Kupu što bi sigurno bio dobar rezultat, čime bi potvrdili dobre rezultate iz prošle sezone" završio je razgovor za SportSport.ba Emir Jusić kapiten Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.