Jusufbašić: U GOŠK se ne namjeravam vratiti

Ima ponuda iz Premijer lige

Jusufbašić: U GOŠK se ne namjeravam vratiti

S. Mlaćo

I pored odličnih igara pred kraj sezone, nogometaši GOŠK-a nisu uspjeli izboriti opstanak u Premijer ligi naše zemlje.

Loše igre u prvom dijelu sezone koštale su momčad sa Podavala opstanka, te će u narednoj sezoni nastupati u Prvoj ligi Federacije. Ispadanjem u niži rang većina igrača GOŠK-a će napustiti klub te potražiti drugu sredinu.

Jedan od onih koji će sigurno napustiti klub je odlični mladi napadač Sabahudin Jusufbašić koji je velika želja nekoliko premijerligaških klubova naše zemlje. Nije zadovoljan svojim igrama u drugom dijelu sezonu, te se u Gabelu ne namjerava vraćati.

"Na početku drugog dijela sezone smo loše krenuli jer smo imali i loš raspored, ali kada su nas svi otpisali poslije poraza od Veleža, mi smo se probudili. Vratili smo se, ali nam je falilo i malo sportske sreće. U Bijeljini primamo gol u 80. minuti kod rezultata 0:1, protiv Rudara smo također imali dosta prilika te smo imali i ne iskorišten penal i tu je jednostavno bio naš kraj. Što se mojih igara tiče, moglo je to puno bolje i iskreno nisam zadovoljan. Dao sam u tom periodu dva gola i naravno da mogu bolje", ističe mladi napadač koji je osim GOŠK-a do sada nosio dres Iskre i Čapljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegovo ime vezuje se za klubove iz vrha Premijer lige, ali za sada nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

"Slobodan sam igrač i u GOŠK se neću vraćati. Pročitao sam da sam na meti nekoliko klubova i to je jedino što znam. Moj menadžer ima kontakte sa jednim klubom iz Premijer lige, ali ne želim otkrivati njegovo ime dok situacija ne bude jasnija", kazao je Jusufbašić za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.