"Kada postoji volja, uvijek se nađe rješenje"

Predsjednik NO SD Željezničar za SportSport.ba

"Kada postoji volja, uvijek se nađe rješenje"

Prepreka za izgradnju istočne tribine na Grbavici i dalje radove na stadionu više nema, barem ne na relaciji Fudbalski klub Željezničar - Sportsko društvo Željezničar.

Dvije strane napokon su postigle sporazum i riješile problem koji je mjesecima bio kamen spoticanja za brojne aktivnosti na stadionu, ali i česta tema u medijima.

Predsjednik Nadzornog odbora SD Željezničar Goran Hatibović je u razgovoru za naš portal istakao da je dogovor postignut, a potom objasnio i kako je do njega došlo i šta ga je kočilo u proteklom periodu.

"Napravljen je sporazum koji će u ponedjeljak biti i zvanično potpisan. Više nema prepreka ni za izgradnju stadiona, niti za buduće planove ni Fudbalskog kluba ni Sportskog društva. Sve je riješeno, sve je dogovoreno", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Goran Hatibović, predsjednik Nadzornog odbora Sportskog društva Željezničar, koji je potom nastavio:

"Jedino što se može desiti pa da stvari krenu po zlu je da neko ne ispoštuje stavke iz tog dogovora, ali se to zaista ne bi trebalo desiti. Dogovoru su prethodili brojni sastanci koji su bili češći nego ranije. Kada postoji volja, uvijek se nađe rješenje. Sportsko društvo nikad nije željelo ugroziti planove i ideje FK Željezničar, ali onog momenta kada je bilo ugroženo naše pravo, logično je bilo očekivati da krenemo u zaštitu. Sve se to završilo i sretan sam zbog toga".

"Sporazum je potpisan od strane direktora Fudbalskog kluba, a čeka se još potpis predsjednika Vedrana Vukotića, koji je na poslovnom putu. On se vraća u ponedjeljak i tada če sve biti kompletirano".

Hatibović ističe da su pojedini mediji pogoršavali situaciju na relaciji FK - SD.

"Određeni mediji su neprofesionalno pratili slučaj i svojim pisanjima i prilozima su kočili dogovor. Vi ste jedini medij s kojim razgovaram, jer ste korektno obavljali svoj posao. Mnoge sam prekrižio jer su nerijetko znali 'iskriviti' naše riječi. Volim reći da je olovka gora nego metak, a tvrdim da neki mediji snose dio krivice za stanje koje je vladalo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Nadzornog odbora SD Željezničar je za kraj spomenuo i ljude iz Opštine Novo Sarajevo, koji su odigrali ulogu u pronalasku rješenja.

"Red bi bilo spomenuti i ljude iz Opštine Novo Sarajevo, koji su aktivno učestvovali u rješavanju problema i trudili se da se nađe rješenje. Nikoga ne štitim niti donosim predizborne poene, ali ljudi iz Opštine koji su zaduženi za urbanizam i načelnik su odigrali bitnu ulogu u pronalasku rješenja, koje je dobro za sve strane", zaključio je razgovor za SportSport.ba Goran Hatibović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi