Karalić: Drina je imala više sreće i Maksimovića na golu

Nakon remija Slobode i Drine

Karalić: Drina je imala više sreće i Maksimovića na golu

Samir Mlaćo

U subotu i nedjelju odigrani su susreti prvog kola Prve lige Republike Srpske, a jedan od najzanimljivih duela odigran je u Mrkonjić Gradu gdje je domaća Sloboda remizirala u duelu sa Drinom iz Zvornika 1:1.

Sloboda je bila bolji protivnik na terenu, ali su gosti ipak uspjeli odnijeti bod. Jedini strijelac za domaće bio je iskusni napadač Vladimir Karalić koji je nakon jednog ubačaja glavom lijepo pospremio loptu u protivničku mrežu. Karalić je u prošloj sezoni nosio dres San Pegasusa iz Hong Konga, a od ove sezone član je tima iz Mrkonjić  Grada.

"Nažalost nismo uspjeli upisati tri boda protiv Drine, iako smo poveli u 75. minuti, naivno smo iz kontre nešto kasnije primili gol. Imali smo mnogo šansi, ali sreća nije bila na našoj strani, a uz to Drina je na golu imala sjajnog iskusnog golmana Maksimovića", ističe ovaj iskusni napadač.

Sloboda ove sezone ima dosta velike ambicije u šampionatu Republike Srpske.

"Slijedeće kolo gostujemo u Tesliću gdje ćemo jurišati na pobjedu da bi što prije zaliječili rane nakon izgubljenih bodova kod kuće. Ambicije su nam da se držimo pri vrhu tabele i da pored favorizovanih Kozare i Sloge eventualno iz prikrajka napadnemo prvo mjesto, ali o tom potom, to zavisi i od ambicija naše uprave, odnosno da li će im to biti u interesu" , zaključio je Karalić u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.