Kerla pogodio za pobjedu Željezničara
Trenutak kada je Kerla zatresao mrežu Matersburga

Željo savladao Mattersburg

Kerla pogodio za pobjedu Željezničara

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara savladali su danas u Austriji u prijateljskom susretu ekipu Mattersburga sa 1:0.

Prvu priliku na utakmici imali su fudbaleri Željezničara. Zeba je odlično izveo korner, Kerla je bio najviši u skoku, no njegov udarac glavom odlazi pored gola.  Zeba je zaprijetio u 14. minuti šutem sa dvadesetak metara, no ponovo neprecizno.

U 21. minuti prva velika prilika za Mattersburg. Ipak, sjajno je reagovao golman Željezničara Antolović, te je spasio svoj gol. Deset minuta kasnije po jedna prilika na obje strane. Prvo je Zeba sam izašeo pred golmana Mattersburga, no ovaj mu brani, da bi minut kanije Naumoski  zatresao prečku gola Antolovića.

Potom je uslijedio ponovo period od desetak minuta u kojim se ništa nije dešavalo, da bi potom u 43. minuti fudbaler Mattersburga Murz propustio dvije velike prilike. Prvo mu je danas fenomenalni Antolović odbranio pokušaj, da bi kasnije iz dobre situacije šutirao neprecizno.

Samo minut kasnije Naumoski je ponovo u prilici, ali Antolović je ponovo sjajno odbranio. Ipak, već u narednom napadu stigla je kazna. Zeba je izveo korner, a Kerla pogodio za vodstvo Željezničara od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je laganom inicjativom Željezničara. Imali su Plavi nekoliko ataka na gol Mattersburga, ali završnice nije bilo. Zaprijetio je i Mattersburg u 55. minuti, no Antolović se ponovo iskazao sajnom intervencijom. 

Potom se igra ponovo umirila, a sljedeća prilika dogodila se u 75. minuti kada jedan od napadača Mattersburga sa dvadesetak metara šutira preko gola.

Do kraja je Željezničar mirnom igrom priveo susret kraju, te su izabranici Amara Osima sasvim zasluženo stigli do još jedne pobjede u prijateljskim utakmicama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije