Kladionice pred derbi: Željezničar favorit protiv Sarajeva

Blaga prednost na strani Plavih

Kladionice pred derbi: Željezničar favorit protiv Sarajeva

M. Šljivak

Najveći derbi bh. fudbala, guel gradskih rivala Željezničara i Sarajeva, biće odigran u nedjelju na Grbavici.

Oba tima u ovaj meč ulaze sa dosta motiva i sa serijom dobrih rezultata, a Željezničar je nakon 15 odigranih kola tri boda ispred Sarajeva (32-29) i Plavi su trenutno drugoplasirani tim na tabeli Premijer lige.

Bordo tim za sada Plavima gleda u leđa. Trenutno su na četvrtom mjestu, ali tim Husrefa Musemića je bez sumnje ekipa koja je trenutno u najboljoj formi u društvu najboljih bh. timova.

Ipak, bez obzira na činjenicu da ekipa sa Koševa izgleda nezadrživo, kladionice kao blagog favorita u ovom duelu vide Željezničar.

Kvote na pobjedu Plavih kreću se od 2.15 do 2.25, dok su tečajevi na pobjedu Sarajeva u rasponu od 2.85, pa sve do najvećih 3.10, što je koeficijent koje određene evropske kladionice nude.

Kvote na remi, koji je u posljednjem desetljeću bio najčešći rezultat, kreću se od 3.15 i idu čak do 3.45.

Mi se jedino nadamo da će derbi opravdati takav epitet i da ćemo vidjeti lijepu fudbalsku predstavu sa mnogo golova. I neka pobijedi bolji tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi počinje u nedjelju od 13 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti