Klubovi navijače moraju najaviti bar 4 dana prije meča

Sjednica Komiteta

Klubovi navijače moraju najaviti bar 4 dana prije meča

Na današnjoj sjednici Komiteta za normalizaciju, između ostalog, donešena je odluka o dozvoli povratka gostujućih navijača na stadione.

Međutim, klubovi čiji navijači žele na stadion, moraće klubu domaćinu najaviti dolazak svojih navijača i to putem posebnog obrasca, četiri dana prije odigravanja utakmice.

Komitet za normalizaciju je na svom 53. sastanku, održanom danas u hotelu “Park” u Vogošći, na kojem su nakon usvajanja dnevnog reda te Zapisnika i Informacije o realizaciji zaključaka sa prethodnog sastanka Komiteta, usvojeni:

1. Informacija o organizaciji putovanja „A“ reprezentacije na utakmice Vels-BiH i Lihtenštajn-BiH;

2. Informacija o pripremnim aktivnostima za početak takmičenje u sezoni 2012/13 sa prijedlozima:

a) Klubovi su prihvatili sponzorski ugovor sa BH Telecomom, te će zvanični naziv lige biti BH Telecom Premijer liga. Određene su utakmice koje ćeu prva tri kola biti direktno prenošene na BHRT: Olimpic-Rudar ( I kolo), Željezničar-Borac ( II kolo),Borac-Slavija ( III kolo);

b) Komitet je ukinuo Odluku o zabrani organizovanog odlaska na utakmice Premijer lige i završnice Kupa BiH gostujućim navijačima,uz konstataciju da će Komitet pratiti stanje na stadionima, te biti spreman da preduzme odgovarajuće mjere ukoliko dođe do kršenja sljedećih odredbi:

- Klubovi BH Telecom Premijer lige su obavezni da kod organizacije utakmica maksimalno poštuju odredbe Zakona o javnim okupljanjima i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim manifestacijama donesenih na nivou svojih entiteta ili kantona/županija, kao i propise i pravilnike NS/FS BiH koji regulišu ovu oblast.

-Klubovi BH Telecom Premijer lige čiji navijači su zainteresovani za odlazak na gostovanje svog kluba, moraju svoje navijače klubu domaćinu najaviti četiri dana ranije putem „Obrazca za najavu gostujućih navijača“, a koji je izradio Komitet za stadione i bezbjednost.

- Zadužuju se takmičarski i disciplinski organi da se protiv klubova koji eventualno nepoštuju nevadene odredbe, primjenjuju rigoroznije disciplinske mjere.

3. Uvojena je Informacija o marketinškim aktivnostima NS/FS BiH koje se odnose na zaključivanje ugovora sa novim partnerima.

4. Prihvaćen je prijedlog JP Centar za sport i rekreaciju Sarajevo, te NS/FS BIH izražava spremnost da uplati 52.000 KM za nabavku i montažu stolica na Olimpijskom stadionu „Koševo“, uz kompenzaciju za korištenje stadiona za potrebe reprezentativnih selekcija, s tim što će detalji o tome biti definisani nakon što Centar završi tendersku proceduru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.