Kokot: Vječno ću pamtiti Manijake i gol Ferencvarošu

Bivši fudbaler Željezničara za SportSport.ba

Kokot: Vječno ću pamtiti Manijake i gol Ferencvarošu

Navijači Željezničara, ali i brojni ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini, bili su iznenađeni kada su krajem 2015. godine na Grbavici odlučili raskinuti ugovor sa Zoranom Kokotom.

Iskusni napadač bio je jedan od najstandardnijih članova prve postave Plavih u protekloj polusezoni, pa je i sam više puta ponovio da je ostao zatečen odlukom trenera Edisa Mulalića, koji je procijenio da mu Kokot više nije potreban.

"Više puta sam ponovio da mi je izuzetno žao što sam se na taj način rastao od Željezničara, al to je fudbal. Željezničar je veliki klub i morao sam poštovati tu odluku. Igrači su prolazni, a Željo je vječan", prisjetio se Kokot odlaska sa Grbavice, a potom i nekih svjetlih trenutaka u plavom dresu:

"Neke stvari su mi ostale urezane u memoriju. Vječno ću pamtiti Manijake, s kojim sam uvijek imao odličan odnos, i atmosfere koju su napravili na derbiju. Nikada neću zaboraviti ni gol protiv Ferencvaroša jer sam tim pogotkom na neki način ispisao jednu stranicu historije kluba".

Zoran Kokot je nakon odlaska iz Željezničara potpisao za Mladost iz Podgorice, sa kojom je dogovorio saradnju do kraja sezone. Njegova epizoda u Crnoj Gori počela je odlično, obzirom da se na dvije prijateljske utakmice upisivao u listu strijelaca.

"U Podgorici su me zaista dobro primili i brzo sam se adaptirao. Radi se o dosta dobroj ekipi koja se nalazi na prvom mjestu sa devet bodova u odnosu na drugoplasirani tim. Trenutno se nalazim u Antaliji, gdje se sa svojim saigračima pripremam za nadolazeće izazove. Ako trebam porediti Mladost sa klubovima iz Premijer lige, mislim da je razlika u nijansama".

Podgoričani su jučer odigrali prijateljski meč protiv gruzijske Dile Gori. Pobjeda je pripala Mladosti koja je golom Kokota slavila sa 1:0, a zanimljivo je da je sudac odlučio prekinuti utakmicu nekoliko minuta prije kraja i to zbog prevelike grubosti fudbalera oba tima.

"Utakmica je bila dosta gruba sa obje strane, a u finišu se posebno 'zaoštrilo'. Sudac je prekinuo utakmicu par minuta prije kraja, ali mislim da nije bilo ništa strašno. Naravno, sretan sam zbog pogotka koji je odlučio pobjednika", rekao je Kokot, koji je za kraj prokomentarisao svoje i klupske ambicije u budućem periodu:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa Mladosti sam potpisao ugovor do kraja sezone, tačnije do maja. Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju za sada, pa ćemo vidjeti šta će se desiti na kraju sezone. Sa svojim novim timom želim osvojiti titulu u Crnoj Gori, što je cilj svih nas u klubu".

Zoran Kokot je u svojoj karijeri promijenio veliki broj klubova, a prije Mladosti nastupao je za Slaviju, White Eagles, Beveren, Sarcheshmeh, Gol Gohar, Olimpic i Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi