Komazec i Huseinbašić za slavlje bordo tima na Otoci

Sarajevo bolje od Olimpica

Komazec i Huseinbašić za slavlje bordo tima na Otoci

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva slavili su sigurnu pobjedu na Otoci protiv Olimpica u manjem gradskom derbiju.

Zaprijetili su prvi gosti udarcem Osmanagića sa preko 25 metara, ali je prečka bila saveznih domaćih. U 17. minuti bordo tim ipak dolazi do vodstva. Karić je sjajno zavrnuo s boka loptu, a Komazec matirao Hamzića i nastavio svoju sjajnu golgetersku seriju.

U 23. minuti zatresla se mreža Bandovića, Regoje je pogodio nakon ubačaja Smajića, ali gol je opravdano poništen zbog prekršaja nad golmanom gostiju. U 29. minuti sjajan ubačaj Smajića, Bandović je pogriješio, stvorila se gužva pred njegovim golom, a na kraju Rahmanović s desetak metara puca preko gola.

Duljević je nedugo nakon toga dobro šutirao, Bandović je odbranio. Problemi za gostujućeg trenera Husrefa Musemića u 37. minuti, jer je zbog povrde igru morao napustiti strijelac vodećeg gola Komazec, pa je priliku dobio Huseinbašić. 

Na otvaranju drugog  dijela dobar pokušaj Smajića iz slobodnjaka sa skoro 30 metara, lopta ide malo pored gola. U 56. minuti dobro izrađena akcija bordo tima, da bi na kraju rezervista Huseinbašić makazicama pucao pokraj gola. 

Suljić u 65. minuti kreće sam ka golu Olimpica, ali bivši igrač i kapiten Sarajeva, Torlak, u posljednji čas spašava Vukove. Prethodno je Regoje pogriješio.  Nedugo nakon toga brza kontra domaćih, Smajić je odigrao dupli pas s Kapićem i onda s 10-ak metara opalio pored gola. U 75. minuti Suljić je uposlio Huseinbašića, ovaj je šutirao s 10 metara, Hamzić je odbranio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U samoj završnici utakmice kontra gostiju, Huseinbašić je napravio sjajan prodor, ušao u šesnaesterac Olimpica i na kraju matirao Hamzića za konačnih 2:0. 

Sarajevo nakon šest odigranih kola ima 13 bodova i trenutno je lider na tabeli uz utakmicu više od Borca (11) i Željezničara (10). Olimpic ostaje na četvrtom mjestu sa devet bodova. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.