Krah transfer politike FK Željezničar

Ko je kriv za dovođenje neprovjerenih igrača?

Krah transfer politike FK Željezničar

E. Škorić

Iza Željezničara je jedna jako neuspješna polusezona, što govori i poredak na tabeli Premijer lige BiH poslije 18 kola.

Željezničar je bio dosta loš u prvih 18 kola, da bi na kraju uspio završiti na šestom mjestu iako je u nekim trenucima bio na pragu opasne zone. Za klub renomea kakav je Željin šesto mjesto je razočarenje.

Čini se da su problemi na Grbavici počeli ljetos, kada su se dovodili novi igrači, a to se sve kasnije odrazilo na rezultate.

U ljetnom prijelaznom roku rukovodstvo Želje zahvalilo se nekolicini provjerenih igrača kao što su Stanić, Čolić, Hasanović i Zeljković, a u klub su se počeli gomilati novi igrači, mahom neprovjereni, od kojih se, ruku na srce, nije moglo previše očekivati.

Borili su se ti igrači koliko su mogli, ali bilo je jasno i tada da to nisu igrači kapaciteta za trofejni klub kao što je Željezničar. 

Ta transfer politika se nakon par mjeseci ispostavila kao promašaj, što govori potez čelnika kluba i novog stručnog štaba, pa su se zahvalili Livaji, Diatti, Stokiću, Mladenoviću i Uzelcu, dok se Zoran Kokot protivi sporazumnom raskidu ugovora i s njim će se još sjesti i pričati.

Međutim, postavlja se pitanje ko je odgovoran za lošu transfer politiku višestrukog bh. prvaka. U kuloarima se mogu čuti priče da je na dovođenju igrača insistirao bivši šef struke Milomir Odović, ali isto tako, špekuliše se da su Odoviću neki od tih igrača nametnuti. 

Zatražili smo komentar Odovića, koji je bio vidno uzrujan nakon našeg pitanja i nije želio previše da govori.

"Nemojte me to pitati, to je prošlost. Ne želim stvarno da govorim na tu temu. Mene su otjerali, neka rade što god žele", kazao je Odović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svakom slučaju, Željezničar je klub koji mora da cilja na prava pojačanja i na titule. Ne smije se dogoditi da se gomilaju igrači u prelaznom roku i da se nakon samo nekoliko mjeseci iste otpiše jer su "nedovoljno dobri da nose dres Plavih". 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.