Kreće potjera za Plavima

Premijer liga, 16. kolo

Kreće potjera za Plavima

A. Beganović

Nakon tromjesečne pauze sutra se nastavlja Premijer liga, a 16. kolo donosi nam nekoliko zanimljivih susreta od kojih se izdvaja onaj u Zenici gdje će snage odmjeriti Čelik i Sarajevo.

Obje ekipe žele pobjedom otvoriti proljetni dio sezone, pa tako iz oba tabora stižu optimistične izjave, a trener Čelika Vlado Jagodić naglašava:

"Pratili smo jedni druge i teško može biti nekih iznenađenja. Mi da iznenadimo Sarajevo ili oni nas, mislim da je u domenu naučne fantastike. Dobro znam koliko su nas pratili u Rovinju, tako isto i mi njih. Ja mislim da svi koji dođu na utakmicu da će imati šta da vide, ovo je otvaranje prvenstva i ovo što smo vidjeli u našoj generalnoj probi, sigurno je da to nije ono što ćemo prikazati u subotu. Ni Jović nije zadovoljan generalkom u Mostaru, tako da tu smo negdje oko uigranosti i spremnosti. U blagoj smo prednosti, manje smo mijenjali igrača nego Sarajevo. Izgubili su tri ključna igrača i to je veoma teško nadoknaditi".

Aktuelni prvak, sarajevski Željezničar, na Grbavici će dočekati Travnik. Na prvi pogled reklo bi se da je pred izabranicima Amara Osima lagan posao, no sasvim sigurno ih svako opuštanje može skupo koštati.

"Željo teže izlazi na kraj s Travnikom nego što to može očekivati. U zadnje vrijeme nismo bili u stanju lagano pobijediti, osim prije dvije godine kada je bio snijeg i kada je bilo 3:0. Očekujem tešku utakmicu, Gledali smo ih zadnju utakmicu kada su igrali protiv Iskre. Imaju mladog trenera kojeg poštujem, koji fudbalski razmišlja, perspektivan je. Oni neće biti opterećeni sutra, a težak teren ide u prilog "slabijoj ekipi", pa ne možemo da očekujemo laganu utakmicu", u najavi susreta je istakao menadžer Željezničara Amar Osim.

"Očekujem tešku utakmicu s obzirom da igramo sa aktuelnim prvakom naše lige. Vjerujem u svoju ekipu, svi smo spremni i jedva čekamo da istrčimo na Grbavicu. Ja se nadam da će to biti dobra utakmica sa dosta dobrih poteza na obje strane. Mislim da će gledaoci uživati u jednoj lijepoj fudbalskoj predstavi", izjavio je najbolji igrač popularnih Vezira, Adnan Kovačević.

Trećeplasirana momčad jesenjeg dijela sezone Olimpic gostuje u Prijedoru kod Rudara, čiji ofanzivac Haris Handžič najavljuje pobjedu.

"Nas interesuje samo pobjeda i sve smo podredili osvajanju tri boda. Fizički smo spremni, a kontrolne utakmice su pokazale da smo i uigrani. Sa dosta optimizma dočekujemo Olimpic", rekao je Handžić, no i novi šef struke Olimpica, Denis Sadiković, vjeuje svojim izabranicima.

"Dobro smo radili u Turskoj. Ekipu Rudara dobro poznajem, očekuje nas neizvjestan susret, no mi se nadamo pozitivnom rezultatu", govori Sadiković.

Dobro obnovljena momčad Veleža na otvaranju proljetnog dijela sezone gostovat će u Bijeljini. Obje momčadi su u nezavidnom položaju, a pobjednik iz današnjeg susreta mnogo rasterećenije će dočekati naredne duele.

Jedan od derbija 16. kola u Istočnom Sarajevu će odigrati domaća Slavija i Široki Brijeg, čija prednost bi mogla biti uigranost jer gosti tokom prelaznog roka nisu mnogo mijenjali igrački kadar.

U Gradačcu će Zvijezda sa novim trenerom Milomirom Odovićem pokušati savladati Borac. Ekipa iz Banja Luke u nekoliko posljednjih dana nije trenirala zbog loše finansijske situacije, pa se može reći da su domaći u blagoj prednosti, no iskusnu ekipu Borca ne treba nikad otpisati.

U mostaru će Zrinnjski ugostiti Leotar, dok će GOŠK na domaćem terenu snage odmjeriti sa otpisanom Gradinom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije