Lale: Klubovi su razmaženi, Savez će biti mnogo odlučniji

Lale: Klubovi su razmaženi, Savez će biti mnogo odlučniji

A. Beganović

U subotu je počela nova premijerligaška sezona, a već u 1. kolu desile su se stvari na koje ljubitelji fudbala nisu navikli. 

Naime, duel Sarajeva i Zvijezde otkazan je zbog suspenzije kluba iz Gradačca, a isti će biti registrovan službenim rezultatom 3:0. što su nam potvrdili i iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Sutra je sjednica Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i na istoj ćemo raspravljati o neodigranom susretu. Mislim da je tu sve jasno i da neće biti nekih iznenađenja, Sarajevu će pripasti pobjeda službenim rezultatom, a Zvijezda će snositi sve troškove susreta. Pravilnik takmičenja Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je jasan po tom pitanju", za SportSport.ba je istakao predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, Milorad Lale.

"Zvijezda je suspendovana jer nije izmirila obaveze prema Gradini. U Gradačcu su znali za suspenziju i nije mi jasno zbog čega su uopšte krenuli za Sarajevo, ukoliko nisu postigli dogovor s Gradinom. Klubovi su previše razmaženi za razliku od Saveza koji doista pokušava sve da im pomogne, ali izgleda da ne ide", dodao je Lale.

Predsjednik Takmičarske komisije FSBiH tvrdi da će Savez zauzeti mnogo odlučniji stav kakako bi se stvari u Premijer ligi pomjerile s mrtve tačke.

"Klubovi su razmaženi, svjedoci ste da mnogo igrača u 1. kolu nije imalo pravo nastupa jer im klubovi nisu završili svu potrebnu papirologiju. To dovoljno govori o njihovoj razmaženosti, meni nije jasno da klubovi na pripreme vode igrače, a onda im ne završe papirologiju potrebnu za nastup u Premijer ligi. Savez im je obezbijedio novih 50 lopti, ne brinu se o tome kako platiti službena lica, oprošteno im je po 10.000 KM duga, ali...", govori Lale za naš portal i dodaje:

"Gotovo da nema kluba koji na osnovu raznih kazni iz prošle sezone ne duguje Savezu određenu sumu novaca. Rijetko ko je izmirio svoje obaveze, do 8. avgusta im je dat rok, ukoliko to ne urade, biće suspendovani. Došao je kraj takvim stvarima, moramo se početi odgovornije ponašati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zabrana dolaska gostujućih navijača je ukinuta, no po svemu sudeći susret 3. kola između Slavije i Željezničara u Foči neće moći pratiti navijači premijerligaša s Grbavice.

"Ukinuli smo zabranu dolaska gostujhućih navijača na susrete i mislim da smo napravili pravi potez. Međutim, predložit ću da susretu u Foči ne mogu prisustvovati navijači gostujućeg kluba. Iskreno, strah me je tog susreta, na stadionu u Foči nema uslova za prijem gostujućih navijača, tako da je po mom mišljenju, bolje djelovati preventivno", zaključuje Lale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.