Leon Benko produžio ugovor sa Sarajevom

Hrvatski napadač u Sarajevu do 2017.

Leon Benko produžio ugovor sa Sarajevom

M. Šljivak

Hrvatski napadač Leon Benko produžio je ugovor sa Sarajevom do 2017. godine.

Sjajni hrvatski napadač je prije nekoliko mjeseci stigao na Koševo iz Kine, ali zbog problema s papirima nije mogao nastupati za bordo tim u jesenjem dijelu sezone.

Nedavno je Benko od strane Svjetske fudbalske federacije (FIFA) dobio dozvolu da nastupi u proljetnom dijelu sezone za FK Sarajevo, a danas je s hrvatski napadač produžio ugovor s bordo ekipom.

Aktuelni ugovor mu je isticao sredinom 2016. godine. Međutim, Benko je reagovao dosta korektno prema upravi tima s Koševa, koja mu je ponudila produženje ugovora.

 S obzirom da pola godine nije bio u mogućnosti da igra, odlučio je da produži vjernost Sarajevu do 2017. godine. Prihvatio je Benko sve ponuđene uslove, te će u naredne dvije godine predvoditi napad aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.