Maksumić pojačao Zvijezdu, Džafić otišao

U Gradačcu i dalje rade na igračkom kadru

Maksumić pojačao Zvijezdu, Džafić otišao

Edmir Škorić

Iako su u Zvijezdi nedavno kazali da su sa Almirom Šmigalovićem zaključili listu pojačanja, na Banja Ilidžu je stigao novi igrač.

Obzirom da zbog povreda dobar dio jesenjeg dijela sezone propuštaju Ordagić i Treljić, igrač koji je stigao u ovom prijelaznom roku iz bihaćkog Jedinstva, u Gradačcu su bili primorni da pronađu novo rješenje na poziciji defanzivnog veznog. 

Na kraju su čelnici kluba odlučili da povjerenje ukažu 28-godišnjem Ajdinu Maksumiću, nekadašnjem igraču Sarajeva, ruskog Himkija, Dinao Bukurešta, Pandurija, Slobode iz Užica...

Maksumić je prošlu sezonu nastupao za GOŠK iz Gabele koji je ispao iz lige, a kako mu je istekao ugovor, našao se na listi igrača koji su čekali svoje poslodavce. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi kazati i da je Zvijezdu napustio Adin Džafić, koji je samo nekoliko dana proveo u Gradačcu. Čelnici Zvijezde nisu bili posebno oduševljeni njegovim zalaganjem u prijateljskim utakmicama. Sjeli su za sto s Džafićem, zahvalili mu se i poželjeli sreću u potrazi za novim klubom.

Saznajemo da se vode pregovori s jednim ofanzivcem, pa će danas ili sutra premijerligaš iz Gradačca biti jači za još jednog igrača (krilnog napadača).

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.