Marković: Bila bi mi čast igrati za reprezentaciju BiH

Mladi golman Čelika za SportSport.ba

Marković: Bila bi mi čast igrati za reprezentaciju BiH

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su na Bilinom polju u okviru 9. kola Premijer lige pobijedili 2:0 ekipu GOŠK-a, te su posljednje mjesto na tabeli prepustili ekipi Viteza.

 Zeničani će se i ove sezone boriti za opstanak u ligi, a jedan od aduta crno-crvenih u toj borbi biće svakako i 21-godišnji golman Matej Marković.

Marković je ovog ljeta iz Zagreba došao na Bilino polje, te je već u pripremnim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za Zeničane. Iako je u osam utakmica primio 16 golova, a u dvije utakmice sačuvao svoju mrežu, sigurno možemo kazati da ovog golmana rođenog u Zagrebu nije bilo na golu Čelika, da bi ekipa primila najmanje još isto toliko golova.

Sjajne odbrane i odnos prema dresu kluba ovog čuvara mreže nisu prošle neopaženo, postao je jedan od ljubimaca navijača Čelika, a njegovo ime se spominje i u kontekstu nastupa za reprezentaciju BiH. Tim povodom kontaktirali smo ovog golmana, koji je za SportSport.ba istakao da bi volio nastupiti za reprezentaciju zemlje u kojoj mu je rođen otac.

"Istina je da je moj otac rođen u BiH, tačnije u Loparama, preko njega sam i dobio bh. pasoš. Ako bi se ukazala prilika i ljudi iz Saveza, te selektori misle  da zaslužujem meni bi bila velika čast igrati za reprezentaciju BiH. Mislim da još mogu nastupiti za mladu reprezentaciju, jer sam tek ovo ljeto napunio 21 godinu. Bez obzira koja je selekcija u pitanju, to bi bilo veliko priznanje za mene i moj klub", ističe Marković.

Na mjesto trenera Čelika umjesto Kemala Hafizovića došao je Elvedin Beganović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram se zahvaliti i bivšem šefu na svemu što je uradio za klub, s njim sam imao veoma dobar odnos i želim mu sve najbolje u daljoj karijeri. Novi trener Beganović je donjeo nešto novo, radili smo dobro prošlu sedmicu, a to se odrazilo i na terenu. Prošli smo u dalju fazu takmičenja u Kupu, te pobijedili Gošk u veoma važnoj utakmici u Premijer ligi BiH.  U subotu protiv nezgodne ekipe iz Gabele smo odradili ono što smo se dogovorili i moramo sada gledati ka narednoj utakmici. Moramo nastaviti kontinuitet dobrih igara i nastupa, nadam se da ćemo ostati neporaženi i u narednom kolu protiv Mladosti u Kaknju", kazao je za SportSport.ba Matej Marković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi