Matteo Boccaccini poslije Radnika napušta Željezničar

Italijan diže sidro i napušta Grbavicu

Matteo Boccaccini poslije Radnika napušta Željezničar

S. Mlaćo

Iako  im je u derbiju i remi bio dovoljan da u posljednjem kolu pobjedom nad Radnikom iz Bijeljine dođu do nove titule, nogometaši Željezničara kraj meča sa Sarajevom dočekali su pognutih glava.

Plavi su pružili veoma lošu partiju, te njihovi navijači nisu mogli sakriti razočaranje, a već sada je sigurno da će na kraju sezone tim Slavka Petrovića doživjeti velike promjene.

Sigurno je da će Grbavicu napustiti Italijan Matteo Boccaccini koji se po mnogima nepravedno našao u nemilosti Slavka Petrovića, a nakon dvije sasvim korektne partije u kojima je igrao od prve minute, Boccaccini je jučer preselio na klupu, da bi njegovo mjesto zauzeo Semir Kerla koji je skrivio jedanaesterac iz kojeg je Sarajevo došlo do pobjede.

Boccacini je ove sezone upisao 19 nastupa u ligi, te jedan pogodak, dok je u Kup takmičenju upisao tri nastupa, uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Italijanski stoper u Željezničaru se nalazi na posudbi iz Brescie, a na kraju sezone će postati slobodan igrač s obzirom da mu ističe i ugovor sa tim klubom. Zanimljivo da Brescia tokom posudbe snosi platu Boccacciniju, a ostat će tajna zbog čega ovaj nogometaš nije na Grbavici dobio veću minutažu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi