Merdanović: Jurišamo na duplu krunu

Sportski direktor Sarajeva kategoričan

Merdanović: Jurišamo na duplu krunu

U redakciju SportSport.ba nedavno je stiglo pismo koje je potpisano od strane Udruženja građanja FK Sarajevo. U pismu je izraženo negodovanje radom Uprave tima sa Koševa.

Redakcija SportSport.ba se potrudila da pokuša ponuditi odgovore na brojuna pitanja kontaktiranjem sportskog direktora Senada Merdanovića.

Evo šta je Merdanović kazao u blic razgovoru:

SportSport.ba: Navijači su javno tražili vaše ostavke putem medija?

MERDANOVIĆ: Nisam upoznat sa tom informacijom, jer se trenutno nalazimo na pripremama. Čim se vratimo za Sarajevo o tome ću obavijestiti rukovodstvo kluba. Tek kada budemo zajedno o tome ćemo raspraviti i onda izaći u javnost.

SportSport.ba: Kakva je situacija u klubu?

MERDANOVIĆ
: Mnogo će nam pomoći ovi transferi kako bi podmirili dugove i dugovanja prema igračima. To znači da ćemo u sezonu ući bez minusa.

SportSport.ba: Kakve su ambicije Sarajeva u predstojećoj sezoni?

MERDANOVIĆ
: Naše ambicije su uvije iste. Idemo na šampionsku titulu i na osvajanje Kupa, tačnije duplu krunu. Pokušaćemo u Evropi ostati što duže. To su naše obaveze s obzirom na renome i reputaciju kluba.

SportSport.ba: Hoće li biti još pojačanja na Koševu?

MERDANOVIĆ
: Vratili smo Avdića koji nam je bio izuzetno potreban, a  produžili smo ugovor i sa Jahovićem. Nije isključeno da do kraja prelaznog roka još neki igrač dođe na Koševo. Sve će zavisiti od procjene stručnog štaba.

SportSport.ba: Juniori FKSarajeva nisu još potpisali ugovor?

MERDANOVIĆ
: Čim se vratimo u Sarajevo obavićemo i taj dio posla. To nam je u ovom trenutku prioritet, a razlog zbog kojeg to još nismo uradili je činjenica da su se juniori poslije pauze odmah priključili pripremama prvoga tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.