Mersin platio dio duga Željezničaru, ostatak do 6. februara

Za tranfer Ibrahima Šehića

Mersin platio dio duga Željezničaru, ostatak do 6. februara

E. Škorić

Višestruki prvak Bosne i Hercegovine, Željezničar, od turskog Mersina dobio je 150.000 eura na osnovu duga za transfer Ibrahima Šehića.

Nekadašnji golman Plavih, Ibrahim Šehić, s Grbavice je otišao u Mersin, ali turski klub nije izmirio svoje obaveze prema bh. klubu.

Pošto Mersin nije platio obeštećenje, Željezničar se žalio FIFA-i, koja je presudila u korist našeg kluba, te je naložila turskom klubu da do 6. februara na račun Plavih s Grbavice ukupno uplati oko 800.000 KM.

Međutim, iz Mersina još uvijek nisu ispoštovali sve svoje obaveze, ali iz Zvorničke 27 stižu dobre vijesti za sve navijače Željezničara, odnosno na račun bh. klubova leglo je 300.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, i pored toga treba naglasiti da Željezničar nije pristao na prijedlog Mersina, koji je nudio da dug isplati na tri rate, tako da do 6. februara iz tabora Plavih očekuju ostatak novca, odnosno oko 500.000 KM.

Podsjetimo, pošto Željezničar nije pristao na prijedlog Mersina, ukoliko do pomenutog datuma Turci ne izmire svoje obaveze, najvjerovatnije će im biti oduzeti bodovi u nacionalnom prvenstvu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.