Mirsad Ramić i Haris Hećo napustili Travnik

Osipanje igračkog kadra na Piroti

Mirsad Ramić i Haris Hećo napustili Travnik

Dino Kurbegović

Nakon završetka polusezone u kojoj je ekipa Travnika zauzela 15. mjesto na tabeli sa samo dvije ostvarene pobjede, počelo je osipanje igračkog kadra na Piroti.

Mirsad Ramić drugi strijelac Travnika koji je bio na posudbi u ovom klubu, vratio se na Grbavicu i pokušat će se nametnuti Dini Đurbuzoviću na pripremama Željezničara i pronaći svoje mjesto u ekipi.

Osim Ramića, još jedan standardan igrač napustio je Travnik, riječ je o 26-godišnjem veznjaku Harisu Heći, koji je sporazumno raskinuo ugovor s vezirima i tako postao slobodan igrač.

Teška situacija je u i oko kluba s Pirote, a najbolji dokaz za to je što su još neki igrači poput golmana Semira Bukvića, mladog reprezentativca Harisa Seferovića, te stopera Nevena Laštre podnijeli zahtjev za ispisnicu. Kapitenu Anelu Ćuriću je istekao ugovor i najvjerovatnije da ovaj veznjak neće više nositi plavi dres.

Travnik će u zimskoj pauzi morati mnogo ojačati igrački kadar ukoliko na proljeće želi popraviti plasman, te i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.