"Mundijal je aspirin za politički podijeljenu državu"

Meksikanci o plasmanu reprezentacije BiH u Brazil

"Mundijal je aspirin za politički podijeljenu državu"

Vijest da se reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nije samo odjeknula u našoj zemlji i regionu, nego u cijelom svijetu. 

Tako su o našoj reprezentaciji pisali i Meksikanci na web portalu Deportes.terra.com.co, koji smatraju da će ovaj rezultat našeg tima ujediniti cijelu naciju. "Ono što političari nisu uspjeli uradili su fudbaleri. Ujedinili su cijelu zemlju, a dres Bosne i Hercegovine nose svi, Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Tu imate Edina Džeku, Miroslava Stevanovića, Zorana Kvržića...", navode Meksikanci. 

"Odlazak na Mundijal je aspirin za državu u kojoj se politika miješa u sve, pa čak i u religiju i gdje se ne dešava mnogo lijepih stvari," pišu Meksikanci i navode izjavu Miralema Pjanića. 

"Od djetinjstva sam imao samo dvije želje, a to je da budem profesionalni fudbaler i da igram za Bosnu i Hercegovinu. Sretan sam jer su se obje ostvarile," prenose Meksikanci izjavu Miralema Pjanića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.