Musemić krenuo pobjedom: Vitez razbijen na Koševu

Uvjerljiva pobjeda Bordo tima

Musemić krenuo pobjedom: Vitez razbijen na Koševu

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Vitez s 4:0 u susretu 7. kola Premijer lige BiH.

Novi debi Husrefa Musemića prošao je veoma dobro. Bordo tim je bio mnogo bolji, ali su otpor nezgodnih gostiju slomili tek u drugom poluvremenu.

Sarajevo je od prve minute susreta bilo bolje. Nakon mirne igre u početnih 10-ak minuta, prvu veliku šansu domaći propuštaju u 13. minuti. Nakon kornera Mihojević je pogodio stativu, a u nastavu akcije Anel Hebibović promašuje gol s nekoliko centimetara.

Nastavio je domaći sastav potom da pritišće gostujući tim. Ipak, velikih šansi nije bilo sve do finiša prvog dijela, kada je udarac Ahmetovića jedan igrač domaćih izbacio u posljednjem trenutku.

Na odmor se otišlo bez golova, ali u samo deset minuta igre u nastavku Sarajevo dolazi do dva gola.

U vodstvo ih je doveo Mersudin Ahmetović. Igrala se 47. minuta kada je grešku gostiju iskusni napadač maksimalno iskoristio i pogodio je za 1:0.

Osam minuta kasnije novi gol u mreži gostiju iz Viteza. Velkoski je ovaj put stirijelac za sigurnih 2:0.

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je i bilo, otklonjene su u 67. minuti. Fantastičnu asistenciju Velkoskog u gol pretvara Ahmetovića za uvjerljivu prednost od 3:0.

Mogao je i Velkoski doći do drugog gola danas. U 72. minuti je uspio promašiti prazan gol sa svega dva metra i propala je velika šansa za Sarajevo.

Konačan rezultat od 4:0 postavljen je u 85. minuti. Lijepu akciju je završio mladi Nedim Hadžić, koji je postigao svoj drugi gol u sezoni. Asistirao je Mićo Kuzmanović.

Do kraja je Bordo tim bez većih problema sačuvao prednost. Došli su do prve domaće pobjede u sezoni i čini se kako na Koševu pušu neki bolji vjetrovi.

Vitez je s druge strane zakovan za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Sarajevo - Vitez 4:0 (Ahmetović 47', 67', Velkoski 55', Hadžić 85')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Novaković, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mihojević, Herić, Bekić, Lelić. 

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Vukoja, Bibić, Zukić, Karić, Miletić, Miketek, Šantić.







Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi