"Nadigrali smo Plemiće sa igračem manje"

Boris Gavran nakon jučerašnjeg trijumfa

"Nadigrali smo Plemiće sa igračem manje"

Adnan Beganović

Nakon četiri kola bez pobjede fudbaleri prijedorskog Rudara jučer su pred svojima navijačima nadigrali mostarski Zrinjski. Iako su većim dijelom susreta igrali sa igračem manje, izabranici Borisa Gavrana sasvim zasluženo su osvojili tri boda.

"Napokon se prekinuo i naš negativan niz. Pribojavali smo se susreta sa Zrinjskim, no na kraju smo sasvim zasluženo slavili. Malo nas je poremetilo isključenje Kotorana, ali niti u jednom trenutku nismo gubili glavu", rekao je za SportSport.ba trener Rudara, Boris Gavran.

"U drugom poluvremenu smo u svim elementima fudbalske igre nadigrali Plemiće. Taktički smo odigrali fenomenalno sa igračem manje, u pravo vrijeme smo napravili izmjene i na kraju smo i više nego zasluženo došli do pobjede", dodao je Gavran.

Prijedorski Rudar u posljednje vrijeme suočen je sa ogromnim problemima u Upravi kluba, a Gavran ističe da je ova pobjeda i zbog toga od ogromne važnosti.

"Bilo je trzavica i zbog toga sam se pribojavao Zrinjskog. Međutim, igrači su pokazali kako se bori za dres Rudara i ova pobjeda nam dolazi u najbolje moguće vrijeme"!, zaključio je trener Rudara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.