Navijači Sarajeva u velikom broju stižu u Zenicu

Najavljen dolazak 1000 navijača bordo kluba

Navijači Sarajeva u velikom broju stižu u Zenicu

D. Kurbegović

U subotu će na Bilinom polju biti odigran derbi starih i ljutih rivala Čelika i Sarajeva. Ove utakmice su obično plijenile veliku pažnju gledatelja, ali će ovaj derbi sigurno biti obilježen mizernom posjetom.

Na stadionu u Zenici u subotu se očekuje mala posjeta a razlog je, naravno, bojkot navijača Čelika do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno usvajanja novog statuta kluba. S druge strane, gosti s Koševa će kao i obično imati veliku podršku svojih pristalica, koji redovno u respektabilnom broju dolaze na Bilino polje.

Kako smo saznali od ljudi iz kluba sa Bilinog polja, uredno je najavljen dolazak 1000 navijača Sarajeva na utakmicu u Zenicu. Popularne "Horde Zla" biće smještene na sjevernoj strani stadiona, a ulaz će za utakmicu plaćati u iznosu od 2 KM. Klubovi imaju godinama dogovor oko reciprocitetu, ali budući da ovaj put dolazi veliki broj navijača gostujuće ekipe, za ovu utakmicu dogovor o besplatnom ulazu ne vrijedi.

Sarajevo na Bilinom polju nije slavilo 13 godina, te sigurno imaju veliki motiv da uz podršku svojih pristalica u subotu sruše negativnu tradiciju. Prošle sezone u Zenici je utakmica završena neodlučeno 1:!, a strijelci su bili Kojić za Čelik i Velkoski za Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.