Nova pobjeda Sarajeva: U Antalyji pao i Shirak

U prijateljskom susretu

Nova pobjeda Sarajeva: U Antalyji pao i Shirak

A. Beganović

U posljednjem prijateljskom susretu u Antalyji fudbaleri Sarajeva su savladali armenski Shirak (2:1).

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Meho Kodro, na megdan armenskom klubu izveo je sljedećih 11 igrača: Bandović, Barić, Puzigaća, Tatomirović, Mihojević, Berberović, Bilbija, Alispahić, Duljević, Purić i Benko, dok su na klupi ostali Plakalo, Kallasi, Protić, Kovačević, Radovac, Rustemović, Stojčev, Okić, Anđušić, Bekić i Velkoski.

Fudbaleri Shiraka su nešto bolje otvorili susret i poveli su sa 1:0, da bi Bilbija lijepim pogotkom stvari vratio na početak.

Do kraja prvog poluvremena Bilbija i Benko su se našli u izglednim prilikama, no mreža Shiraka se nije više tresla, a i armenska ekipa je imala jednu sjajnu priliku, no Bandović je pokazao svoje golmanske kvalitete.

U drugom dijelu Sarajevo je bilo bolje. U 53. minuti golu armenske ekipe zaprijetio je Duljević, a par minuta kasnije i Alispahić, no rezultat se nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 57. minuti nakon kornera kojeg je izveo Alispahić glavom šutira Puzigaća, no lopta odlazi malo pored gola. Deset minuta kasnije Alispahić sjajno upošljava Velkoskog, koji iz idealne pozcije ne uspjeva savladati golmana Shiraka.

I kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk Okić upošljava Stojčeva, koji pogađa za pobjedu Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.