Novi prekid, nova sramota, šta se čeka?

Prekinut mostarski derbi

Novi prekid, nova sramota, šta se čeka?

Najzanimljiviji par današnjih susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine svakako je bio onaj između Zrinjskog i Veleža.

Međutim, gradski derbi Mostara nije ponudio previše na terenu, barem ne sve do kraj utakmice. Kada su svi mislili da će završiti bez golova i bez pobjednika, 0:0, u samom finišu susreta Varešanović je u igru poslao Rijada Demića, a ovaj mu se odužio golom.

I onda, da stvari dođu na svoje, pobrinuli su se domaći navijači koji su utrčali na teren, prekinuvši utakmicu. Igrači i stručni štab Veleža brže, bolje povukli su se u svlačionice, bježeći pred ruljom. Nakon desetak minuta, sa terena su se povukli i igrači Zrinjskog, te je i ova utakmica prekinuta, slično kao u subotu u Banja Luci.

Nakon svega, postavlja se pitanje, ima li uopšte više smisla igrati Premijer ligu BiH ili Kup, svejedno. Već je odavno svima valjda sasvim postalo da je ovakva situacija neodrživa. Gostujući navijači i igrači s punim pravom mogu strahovati za svoje živote kada povedu protiv domaćina.

I tako, iz sedmice u sedmicu, fudbalski tereni diljem Bosne i Hercegovine postaju prave zone opasnog življenja, a članovi Komiteta za normalizaciju i brojne komisije u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine morale bi KONAČNO početi raditi svoj posao i dati se na riješavanje ogromnih problema. Ukoliko se ne mogu izboriti sa ovim, riješenje je jednostavno. Ostavke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.