Novinari SportSport.ba na udaru čelnika NK Travnik

Nakon susreta Travnik - Sarajevo

Novinari SportSport.ba na udaru čelnika NK Travnik

A. Beganović

U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je na Piroti s 3:2 savladalo Travnik, a nakon ovog susreta novinari našeg portala, Azer Kasum i Mahir Sarajlić, našli su se na udaru sportskog direktora Travnika Midheta Sarajčića.

Fudbaleri Travnika su i pored očitog "guranja" od strane pomoćnog sudije, koji jedini na stadionu nije vidio ofsajd koji je prethodio vodećem pogotku Vezira, izgubili od Sarajeva, a sportskom direktoru NK Travnik, Midhetu Sarajčiću teže je palo to što se na najčitanijem sportskom portalu u BiH pojavio snimak pomenutog gola, nego što je njegova ekipa pretpjela poraz.

Naime, nakon završetka susreta Kasum i Sarajlić sišli su u klupske prostorije kako bi što bolje obavili svoj posao, no u tome ih je spriječio Sarajčić. Mlade novinare našeg portala istjerao je iz prostorija ne dozvolivši im da uzmu izjave od igrača Travnika.

"Pogledaj naslovnu stranicu portala.  Vi pišite o lakrdijama, za vas ovdje nema mjesta", rekao im je Sarajčić.

"Tjeraj ovo napolje", obratio se potom Sarajčić zaštitarima, koji su naše novinare nakon toga istjerali iz prostorija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odmah po završetku meča kontaktirali smo i Sarajčića, koji nam je rekao:

"Nije tako bilo. U tunelu stadiona Pirota se ne mogu uzimati izjave i to sam rekao. Postoje svjedoci, svi novinari, a pogotovo vašeg portala, koji je uvijek korektno izvještavao, su dobro došli na Pirotu i tako će uvijek biti. Dakle, nisam nikog istjerao, niti ću to ikada uraditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.