Nurković: Vrijeme je da se povećaju ambicije Čelika

Pauzirao pola godine zbog povrede

Nurković: Vrijeme je da se povećaju ambicije Čelika

Poslije teške povrede ligamenata, bivši reprezentativni golman i čuvar mreže zeničkog Čelika, Adis Nurković, nakon pola godine pauze ponovo se vraća na teren.

"Već skoro dva mjeseca treniram punim intenzitetom što pokazuje da je operacija prošla dosta dobro i da sam se dobro oporavio nakon teške povrede. Trenutno se nalazim u Travniku gdje sam i stekao svoje najveće golmansko iskustvo i treniram individualno sa kondicionim trenerom Kovačevićem", kaže Nurković u razgovoru za SportSport.ba i dodaje:

 

“Što se tiče nastavka moje karijejere, moj ugovor sa Čelikom je istekao po završetku sezone. Prvo planiram razgovarati sa ljudima iz Čelika da vidim kakve su ambicije kluba. Ja se iskreno nadam da ćemo doći do dogovora koji će biti na obostrano zadovoljstvo, jer mislim da je vrijeme da se ambicije Čelika pomjere na jedan veći nivo, grad Zenica i Robijaši to zaslužuju nakon svih ovih godina".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

“S obzirom da sam odsutan šest mjeseci sa terena malo je teže naći odgovarajući klub i inostrani angažman. U ovom trenutku bi bilo nerealno nadati se nečemu takvom. Sve u svemu nadam se da ću do početka priprema biti potpuno spreman i zdrav za početak sezone ma gdje to bilo", ističe Nurković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.