Odlučeno: Zrinjski - Velež 0:3

Odlučeno: Zrinjski - Velež 0:3

E. Škorić

U prostorijama Nogometnog saveza danas je Takmičarska komisija održala vanrednu sjednicu povodom dešavanja u Mostaru na stadionu Bijeli Brijeg, u utakmici osmine finala Kupa BiH između Zrinjskog i Veleža.

Na danas održanoj Takmičarskoj komisiji odlučeno je da prekinuta utakmica osmine finala Kupa BiH Zrinjskog i Veleža bude registrovana rezultatom 3:0 u korist Rođenih.

Podsjetit ćemo da je Velež vodio s 1:0 golom Rijada Demića u sudijskoj nadoknadi, nakon čega su u teren utrčali navijači Zrinjskog, koji su pokušali da se obračunaju sa gostujućim nogometašima.

"Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist gostujuće ekipe. Stadion Pod Bijelim Brijegom suspendovan je do donošenja odluke Disciplinske komisije, koja zasjeda sutra u 14 sati, a prijavili smo i igrača Zrinjskog, Mile Pehara, te šefa osiguranja Zrinjskog", potvrdio je za SportSport.ba Rudolf Marić, predsjednik Takmičarske komisije.

Sada je na Disciplinskoj komisiji da odluči visinu kazne za Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti