Menadžer FK Željezničar

Osim: Jedina ispravna odluka bila je promjena trenera

Nakon što je ekipu Željezničara preuzeo pred početak evropskih utakmica, Admir Adžem je postigao sporazumni raskid ugovora sa klubom sa Grbavice, nakon jesenjeg dijela sezone BH Telecom Premijer lige BiH.

Na sjednici Predsjedništva FK Željezničar odlučeno je da Adžem odstupi sa mjesta šefa stručnog štaba, a novi šef stručnog štaba će biti Almir Memić, a njegov pomoćnik Edis Mulalić. 

"U zadnje vrijeme smo u problemima zbog zakonskih regulativa jer su klubovi dužni provoditi kriterije koje su zadali FIFA i UEFA koji su u posljednje vrijeme pooštreni, tako se desilo oko licenciranja klubova", rekao je Amar Osim, menadžer kluba iz Zvorničke 27., te dodao:

"Gledali su nam kroz prste do oktobra, plaćali smo kazne. Mislim da kao najveći klub u državi i klub koji je dao najviše licenciranih trenera jedina ispravna odluka je bila da zamijenimo trenera. Povukli smo jedini logičan potez. Ljudi koje ćemo postaviti nisu bezveze tu, imaju licencu i dugo godina su u klubu".

Uprkos činjenici da je najtrofejniji bh. klub na četvrtoj poziciji nakon jesenjeg dijela sezone u menadžer tima još uvijek vjeruje u ciljeve zacrtane pred početak sezone.

"Jedan od ciljeva je afirmisati mlade igrače i izboriti Evropu. Imamo dobru ekipu i možemo se nadati velikim stvarima", rekao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je odlučeno da će se desiti smjena na klupi Želje, mnogi navijači nadali su se Osimovom povratku na klupu, no to se nije desilo.

"Važnije je da se klub stabilizuje i stane na noge, a kad se stvore preduslovi, možda se i vratim. Zasad, nemam takvih ambicija", istakao je Osim na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.