Osim: Kazna zbog bakljade? Na jugu ništa novo...

"Jednog dana paljenje baklji im neće biti fazon"

Osim: Kazna zbog bakljade? Na jugu ništa novo...

Adnan Beganović

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH jučer je kaznila Željezničar sa 7.000 KM zbog bakljade navijača na vječitom derbiju.

Tako je na današnjoj press konferenciji novinare zanimalo šta o tome ima reći menadžer Željezničara Amar Osim.

 

"Šta da kažem, na jugu ništa novo. Žao mi je što se navijači inate Savezu preko leđa kluba, a ustvari zbog toga najviše ispašta Željezničar. Istina, ni klub ništa ne poduzima da se to riješi. Svi smo nekako pasivni, pa i oni navijači koji dođu na utakmicu i ne pale baklje. Iskreno, da sam navijač i da sam na tribinama rekao bih onom što pali baklje da to nije u interesu kluba, no kod nas vlada neka pasivnost", izjavio je Osim i dodao:

"Na kraju ćemo svi navijati za klub, koji će imati budžet od 48 KM, pa se onda navijači neće imati čime kur..., odnosno paljenje baklji im neće biti fazon, jer klub se neće boriti za titule, nego će biti u sredini tabele. Vidite da navijači Zvijezde, Gradine, Radnika... ne pale baklje jer se nemaju čime kur...."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Mi u klubu moramo biti otvoreni i reći da je to protiv interesa kluba. Zakon je takav, ne ulazim u to da li je isparvan ili ne, ali moramo  ga poštivati radi interesa kluba. Sutra ako neko od odgovornih kaže da se ne smije na tribine doći s bijelom kapom, onda ne trebamo ni dolaziti s bijelom kapom. Tu više ne smije biti lizanja. Jasno i glasno moramo reći da to nije u interesu kluba. I mi u klubu i oni navijači koji, ponavljam, dolaze na Grbavicu i ne pale baklje", za kraj je istakao menadžer Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.