Nakon remija sa Sarajevom

Osim: Sada smo bliže ostvarivanju konačnog cilja

A. Beganović

Amar Osim, menadžer Željezničara, zadovoljan je osvojenim bodom protiv Sarajeva u 101. vječitom derbiju.

Osim smatra da je njegov tim bio bolji, da je zaslužio pobjedu, no ističe da ne može žaliti za dva propuštena boda.

 

"Ovaj rezultat nas je približio ostvarivanju našeg konačnog cilja. Dodatna fina okolnost je ta što smo odigrali neriješeno i bili bolji prtivnik, nismo uspjeli da krunišemo bolju igru i naših četiri-pet odličnih šansi. Nije isto igrati sa Sarajevom i nekom drugom ekipom. Raduje me predstava naših igara, da smo ispoštovali stvari koje smo se dogovorili. Neutralisali smo njihove jake strane, a imaju najbolji napad u ligi, odnosno imaju gol više od nas", kazao je nakon utakmice novinarima menadžer Želje Amar Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Nismo dali gol, ali dobro. Šteta što nismo podijedili jer smo bili bolji, ali dobr. Ne mogu se sad žaliti jer smo se približili cilju i to me u ovom trenutku zadovoljava", dodao je Osim. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.