Petrak pronašao novi angažman
Foto: EPA

Nakon odlaska iz Zrinjskog

Petrak pronašao novi angažman

Hrvatskom internacionalcu Oliveru Petraku nakon odlaska iz Zrinjskog nije dugo trebalo da pronađe novi klub.

Proteklih dana u medijima se uveliko špekulisalo da će ovaj vezista svoju karijeru nastaviti u Sarajevu, međutim na kraju je uspio ostvariti ono čemu je u startu težio - inostrani angažman. 

Nova destinacija u karijeri ovog 26-godišnjeg fudbalera bit će kazahstanski Ordabasy Shymkent, s kojim će, zanimljivo, Široki Brijeg odmjeriti snage sutra u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsku ligu. 

Petrak je, navodno, već stavio paraf na ugovor sa Ordabasyjem i to će mu biti ukupno peti klub u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Još je igrao za Zrinjski Istru 1961, Sesvete i Lučko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza sebe Petrak ima jako dobru sezonu. Odigrao je gotovo sve utakmice za mostarski klub, postigavši pritom pet pogodaka uz tri asistencije, a okitio se i šampionskom titulom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi