Plavi vladaju Šeherom!

Odigran 106. vječiti derbi na Grbavici

Plavi vladaju Šeherom!

E. Škorić

Na Grbavici je danas u sklopu 11. kola Premijer lige BiH odigran 106. sarajevski derbi, a Željezničar je savladao Sarajevo s 1:0. 

Iako je zbog trenutne forme Sarajevu pripala blaga uloga favorita, Plavi su odigrali sjajno utakmicu, a predvođeni novim trenerom Edisom Mulalićem stigli su do velike pobjede.

Na prvu pravu priliko čekalo se desetak minuta. Kokot je centrirao, Tiago glavom trljavo pucao s desetak metara i lopta je otišla pored gola Delača. Minutu kasnije Kokot opet centrira,  Beganović u još boljoj situaciji od Tiaga, no i on je neprecizan.

Stopostotnu šansu su gosti imali u 13. minuti. Velkoski je ubacio iz kornera, Antolović je loše procijenio let lopte, ali Puzigaća s pet metara glavom šutira pored gola.

U 17. minuti dobar udarac Tiaga sa 20-ak metara, Delač iz drugog pokušaja dolazi do lopte. Đelmić u 18. dobro ubacuje s desne strane, Kokot kasni. Zatim u 20. minuti Đelmić traljavo šutira. 

Dobru šansu za Sarajevo u 21. minuti ne korisit Benko nakon ubačaja Duljevića. Loše je zahvatio loptu glavom. U 24. minuti Duljević iz daljine puca, Antolović je bio dobro postavljen.

Željo je poveo u 26. minuti. Blagojević je šutirao, Tiago postavio nogu, lopta je promijenila  smijer i završila u Delačovoj mreži. Kokot dobro centrira u 31. minuti, Beganović glavom šutira preko gola gostiju.

Duljević u 42. minuti sjajno šutira, ali se Kosorić bacio pod loptu i skrenuo je u korner. Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0. 

Mogao je mnoge dileme otkloniti Kokot u 51. minuti nakon sjajnog duplog pasa sa Đelmićem, no Delač je sjajno odbranio, da bi u nastavku akcije Beganović promašio. U 54. minuti nova velika šansa za Plave. Opet je Kokot ubacio, Đelmić je primio loptu u šesnaestercu bordo tima, naštimao se i onda pucao malo pored gola Delača.

Redale su se šanse na Grbavici. U 61. minuti Beganović u sjajnoj poziciji, šutira iskosa s lijeve strane, a Delač opet brani. Na drugoj strani Radovac majstorski proigrao Okića, koji je odmah šutirao, ali jako loše.

U 63. minuti sudarili su se Delač i Tiago, pa je golmanu Sarajeva stradala arkada, pa mu se ukazivala pomoć nekoliko minuta, a u međuvremenu bakljada na sjevernoj tribini gdje su bili smješteni gostujući navijači. Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promjena.

Ni u 12 minuta produžetka stvari se nisu promijenile. Željo je sačuvao gol prednosti iz 26. minute i stigao do velikog savlja, te se vratio u gornji dio tabele. 

Željezničar - Sarajevo 1:0 (Tiago 26)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, Beganović, Bogdanović, Tiago, Kokot. 

Sarajevo: Delač, Rustemović, Okić, Velkoski, Hebibović, Tatomirović, Duljević, Benko, Barbarić, Puzigaća, Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.