Podnesena prijava protiv Slavka Petrovića

DK FSBiH traži njegovo očitovanje

Podnesena prijava protiv Slavka Petrovića

A. Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zatražila je očitovanje od šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar zbog prijave od strane Komiteta za sudije i suđenje.

Šef stručnog štaba sarajevske ekipe, je nakon prvog susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem su njegovi izabranici rezultatom 5:1 savladali Goražde, bio nezadovoljan suđenjem i na press konferenciji je govorio o tome.

"Utakmica je bila korektna s obje strane, ali me malo iritirao penal koji je dosuđen protiv nas. Ja ovo nisam doživio u proteklih pet godina u timovima koje sam vodio. Tužno je da se jedva čeka da se uđe u kazneni prostor i da se protiv Željezničara svira penal. Mislim da je toga dosta i da nas trebaju pustiti na miru", između ostalog izjavio je nakon meča Petrović.

Petrović je ovom izjavom narušio Pravilnik ponašanja članova fudbalske organizacije o čemu smo već pisali, a upravo zbog toga je Komitet za sudije i suđenje protiv njega podnio prijavu Disciplinskoj komisiji, koja je od trenera Željezničara zatražila očitovanje.

"Od Slavka Petrovića, trenera FK“Željezniĉar“ Sarajevo, vezano za prijavu Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH broj: 2922-1/16, od 20.10.2016. godine, koja se odnosi na kršenje Kodeksa ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije NS/FS BiH, i neargumentovano komentarisanje suđenja na pres konferenciji kluba, a koje je objavljeno u medijima sa prve utakmice 1/8 finala Kupa BiH sezona 2016/17. godina, između FK“Željezniĉar“ Sarajevo – FK “Goražde“ Goražde (5:1), odigrana 19.10.2016. godine u Sarajevu. Imenovani, je duţan dostaviti oĉitovanje do ponedeljak 01.11.2016. godine, do 12,00 sati u NS/FS BiH, (Odjel za takmiĉenje)", navode iz Disciplinske komisije.

Nakon njegovog očitovanja Disciplinska komisija će donijeti odluku vezanu za ovaj slučaj, a Petrović će najvjerovatnije biti kažnjen i to novčano pošto u članu 85 Disciplinskog pravilnika stoji: "Službeno lice utakmice koje daje izjavu o suđenju u sredstvima javnog informisanja, biće kažnjen novčanom kaznom od 500 KM do 2.000 KM. Ako se prekršaj iz st.1. ovog člana ponovi ili se okvalifikuje kao teži prekršaj, učinilac će biti kažnjen novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi