Prva liga RS: Tri kluba bez trenera

Kozara, Drina i Tekstilac u potrazi za strategom

Prva liga RS: Tri kluba bez trenera

D. Vejo

Sezona 2016/2017 u Prvoj ligi Republike Srpske, nije donijela pretjerano mnogo uzbuđenja.

Prvak je praktično bio poznat već nakon završenog regularnog dijela šampionata, kada je banjalučki Borac imao bodovnu zalihu od plus 14, u odnosu na tada prateći Rudar iz Prijedora.

No, na kraju šampionata, došlo je do mnogo promjena u određenim sredinama. Igrači su postepeno napuštali jedne, a prelazili u druge klubove, dok ništa bolje nije bilo ni sa trenerskog gledišta.

Naime, svega nekoliko dana nakon što je liga okončana, čak tri kluba su ostala bez stratega.

Riječ je o Kozari iz Gradiške, Drini iz Zvornika i Tekstilcu iz Dervente.

Iskusnom stručnjaku na klupi Gradiščanaca Velimiru Stojniću, ugovor sa klubom je istekao pa je on odlučio da krene u potragu za novom sredinom.

Mile Lazarević, Zvorničane je napustio da bi bio kormilar Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići, dok je Zoran Dragišić Dervenćane napustio zbog ponude sa Gradskog stadiona u Banjaluci, a gdje je odlučeno da on bude jedan od trenera u omladinskoj kategoriji.

Podsjetimo, ni posjećenost na travnatim podlogama Republike Srpske nije bila za pohvaliti. Čak su pojedini niželigaši u par navrata imali više publike na tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi