Radnik i Olimpic još ne znaju rezultat međusobnog susreta

Predmet vraćen na razmatranje Apelacionoj komisiji

Radnik i Olimpic još ne znaju rezultat međusobnog susreta

A. Beganović

Susret posljednjeg 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Olimpica još uvijek nije dobio svoj konačni epilog.

Naime, susret pomenutih premijerligaša okončan je rezultatom 2:2, no iz Olimpica su se žalili jer je igrač Radnika Jovan Vučinić igrao iako je kolo prije u Zenici dobio crveni karton.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije uvažila žalbu Olimpica, no iz sarajevskog premijerligaša nisu odustajali, pa su se žalili Apelacionoj komisiji, koja je donijela odluku da se susret registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Vukova s Otoke.

Ali, ni tu nije kraj, odnosno nakon odluke Apelacione komisije žalbu su uložili iz Radnika, pa je danas na sjednici o ovom susretu raspravljao Izvršni odbor, koji je donio odluku da se slučaj vrati Apelacionoj komisiji na ponovno razmatranje i odlučivanje.

"Na osnovu mišljenja Pravnog komiteta Izvršni odbor je odlučio kompletan predmet po zahtjevu Radnika za zaštitu zakonitosti vratiti Apelacionoj komisiji na ponovno razmatranje i odlučivanje", za SportSport.ba je istakao generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, Jasmin Baković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti