Rang lista: Koliko smo bodova dobili pobjedom nad Velsom?

Pobjeda nad 8. selekcijom svijeta

Rang lista: Koliko smo bodova dobili pobjedom nad Velsom?

Dž. Mrakić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je rezultatom 2:0 porazila selekciju Velsa u okviru 9. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Đurić i Ibišević 8. selekciji svijeta nanijeli su prvi poraz u devet utakmica, međutim pobjedom Kipra nad Izraelom Vels je ostvario direktan plasman, tako da su nakon utakmice osmijesi bili na licima reprezentativaca obje ekipe.

Zmajevi, koji su trenutno pozicionirani na 30. mjestu FIFA rang liste, pobjedom nad Baleom i ekipom osvojili su 1426 bodova, a od svih evropskih selekcija više bodova u 9. kolu kvalifikacija ostvarila je samo Irska, koja je slavila domaću pobjedu nad aktuelnim svjetskim prvacima, Njemačkom (1470).

Ukoliko bi ostvarili trijumf na Kipru, koji im je potreban za siguran plasman u baraž, izabranici Mehmeda Baždarevića osvojili bi dodatnih 639 bodova, a na novoj FIFA rang listi mogli bi ostvariti napredak od 10 pozicija i tako se nakon dugo vremena ponovo naći među 20 najboljih reprezentacija svijeta.

Na narednoj listi, koja će biti objavljena 5. novembra, „top 20“ najvjerovatnije će napustiti selekcije Slovačke i Alžira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.