Remi na Grbavici: Dva gola donekle popravila loš dojam

Željezničar - Sarajevo 1:1

Remi na Grbavici: Dva gola donekle popravila loš dojam

E. Škorić

Na stadionu Grbavica večeras je odigran 108. vječiti derbi, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1).

U 108. derbiju dosta novih igrača, ekipe su u znatno izmijenjenim igračim kadrovima dočekali početak nove sezone, što je rezultiralo nešto slabijom nogometnom predstavom.

Posebno loše bilo je u prvih 45 minuta. Skoro nijedna prava prilika, tek nekoliko slabih pokušaja i puno prekida. Podsjetilo nas je sve to na neke prethodne derbije...

U 30. minuti došlo je do verbalnih obračuna među igračima, pa i sitnim fizičkim okršajima, da bi na kraju Husić dobio drugi žuti karton, pa je morao napustiti igru, a Boccaccio koji je udario Ahmetovića je prošao samo s javnom opomenom. 

Ni nastavak nije donio neke prevelike promjene, osim da su se mreže ipak tresle, a Sarajevo je bilo konkretnije s igračem više, ali rezultat na semaforu se nije mijenjao

U 53. minuti Željezničar je stigao do vodstva od 1:0. Pozder je centrirao, Nikolić glavom spustio loptu za Lendrića, a ovaj pogodio za veliko oduševljenje domaćih na Grbavici.

Šest minuta je trajalo je vodstvo Željezničara, da bi Ahmetović glavom na ubačaj Almira Bekića izjednačio na 1:1.

Nakon tog gola, uslijedio je veliki prekid zbog bakljade i ubacivanja stolica u teren od strane navijača na jednom dijelu sjeverne tribine, gdje su bili smješteni gostujući navijači.

Tek nakon 15-ak minuta pauze, odlučeno je da se meč nastavi, ali uz upozorenje sudija da će se isti prekinuti ako dođe do novog incidenta na tribinama.

Benko je u 67. minuti silovito šutirao, ali je Fejzić fantastičnom odbranom spasio svoj gol. Nakon toga dva slaba pokušaja Duljevića, koji nije bio dovoljno precizan da donese svom timu preokret.

Potom je Benko u 72. minuti glavom šutirao pored gola Fejzića. Opet Benko u u 75. minuti stvara konfuziju u Željinoj odbrani, ali je izblokiran. Do kraja utakmice se više ništa nije desilo, ostalo je 1:1.

Željezničar - Sarajevo 1:1 (Lendrić 53/ Ahmetović 59)

Željezničar: Fejzić, Memija, Kosorić, Boccaccini, Husić, Beganović, Bekrić, Radinović, Lendrić, Nikolić, Pozder.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Balić, Radovac, Al. Bekić, Ahmetović.







Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije