Rođeni oslabljeni: Riad Demić karijeru nastavlja u Iranu

Rođeni oslabljeni: Riad Demić karijeru nastavlja u Iranu

A. Beganović

Riad Demić nakon sedam sezona provedenih u Velež od ove zime nastavit će karijeru u Iranu, navodi se na službenoj stranici mostarskog Veleža.

Premierligaš Aluminijum Hormozgan posljednjeg dana prijelaznog roka u ovoj zemlji otkupio je od Veleža Demićev ugovor. Sve se odigralo dosta brzo, te je posao zaključen u proteklih 48 sati.

"Tek dva dana sam tu. Polako se privikavam na novu sredinu iako je svaki početak težak. Došao sam u ambiciozan klub, koji se u iranskoj eliti bori za opstanak. Nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi koji su me angažovali, istakao je Demić za službenu stranicu, te dodao:

"Žao mi je što odlazim iz mog Veleža, ali život jednog profesionalca je takav. Ponuda je finansijski bila primamljiva i na kraju sam je prihvatio. Velež iz dana u dan u organizacijskom smislu napreduje i to nas sve treba radovati. U jesenjem dijelu sve to rezultatski nismo popratili, što je po meni posljedica mladosti i neiskustva. Na proljeće će uz nekoliko pojačanja sve biti mnogo bolje. Sigurno nećemo ispasti".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.